FAPA impugna la reunió convocada per Educació per parlar del calendari escolar
La proposta de la Conselleria és de 176 dies lectius per al curs 2015-16, que començaria l'11 de setembre i acabaria el 22 de juny
PalmaLa Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) ha impugnat la convocatòria de reunió prevista per aquest dimecres 11 de març a la seu de la Conselleria d'Educació per abordar la proposta de calendari escolar de l'equip de Núria Riera. Des de FAPA asseguren que la convocatòria s'havia fet en menys dels 10 dies naturals que exigeix la normativa i que, a més, no se'ls va remetre la documentació, és a dir el calendari, fins que no la van reclamar el passat dia 5.
Asseguren que la conselleria d'Educació no és la primera vegada que incompleix els terminis a l'hora de fer convocatòries. “Si la normativa marca 10 dies han de ser 10, no 7”, exposa Jaume Ribas.
Educació, per la seva banda, ha desconvocat la reunió aquest migdia poc després de la impugnació dels representants de les famílies i ha fixat una nova data, pel 25 de març a les 10h del matí. A la trobada també s'hi esperen els sindicats, els representants de les patronals de l'educació privada i concertada, representants dels directors i de la Junta de Personal Docent, entre d'altres. Amb tot, des d'ADESMA, que aplega el 90% dels directors de centres públics de Secundària de Mallorca, asseguren que no se'ls ha convocat ni a ells ni als seus companys de l'Associació de Directors de Primària (ADIPMA).
Des de FAPA es queixen que s'hagi tornat a convocar la reunió “pel matí, una altra vegada”, ja que, com ja han sol·licitat múltiples vegades, la seva condició de voluntaris els dificulta molt haver-se de reunir en horari laboral.
176 dies lectius
Pel que fa a la proposta d'Educació de calendari lectiu per al curs que ve 2015-16, les classes començarien l'11 de setembre de 2015 i acabarien el 22 de juny. També es mantindria com a no lectiu el 29 de febrer, les vacances de Nadal anirien del 23 de desembre al 7 de gener i les de Pasqua del 24 de març a l'1 d'abril, a part dels dies de festa local i de centres.
En total, 176 dies lectius. FAPA, emperò, torna a reclamar un any més que els dies lectius s'augmentin fins a 180 “per poder acabar els currículums, ja que sempre queden continguts sense explicar”, en paraules de Ribas.