Joan Miquel Oliver mostra la Mallorca "més digna" en el seu nou llibre
Satisfet per com ha anat el procés, l'escriptor ha avançat que el 2015, a més de presentar un disc en solitari, té previst el març fer unes rutes en bicicleta per Mallorca a la recerca d'albiraments d'OVNI, dels quals donarà compte en un altre llibre
PalmaJoan Miquel Oliver, que va ser líder de l'extinta banda Antònia Font, mostra la Mallorca "més digna" en el seu nou llibre "Setembre, octubre i novembre", un artefacte literari que sorgeix després de convertir-se durant tres mesos a l'ombra de l'escalador extrem Miquel Riera, creador del "psicobloc".
Al costat de l'editora Eugènia Broggi, de l'Altra Editorial, el músic ha explicat avui en roda de premsa que ha aprofitat el seguiment a Riera, a qui ha qualificat de "crac", per fer un retrat de la realitat actual de les Balears , allunyat del que sol aparèixer en les primeres pàgines dels diaris i que creu "cutre".
La idea sobre aquest projecte va començar a prendre forma quan el quintet que va liderar durant anys va decidir dissoldre i, en principi, va pensar que podria escriure un relat en el qual les bicicletes i els OVNI tinguessin el seu protagonisme.
No obstant això, en el seu camí es va creuar Miquel Riera-un personatge que al matí pot estar fitxant en una oficina de l'atur i la nit menjar al costat de Rupert Murdoch- i pensar que durant uns mesos podria documentar tot el que esdevingués al seu voltant .
Encara que poc conegut pel gran públic, l'escalador és una figura més que respectada a nivell mundial, artífex de la modalitat anomenada "psicobloc", que consisteix en grimpar per penya-segats i parets naturals verticals, sense cordes, entre vuit i vint metres i, després, saltar fins a caure sobre un matalàs que es deixa en el punt d'inici o al mar.
Aquesta pràctica que porta a Mallorca cada any a nombrosos grups d'escaladors és un esport extrem que "fa molta por", de manera que Oliver ha admès que no l'ha arribat a provar, encara que sí va fer un dia barranquisme, acabant el seu cos ple de morats .
"Els escaladors -ha sostingut- són gent molt salvatge, com ancestrals, persones lliures que no viuen en aquesta societat, sense contacte amb Hisenda i practicant una activitat que tampoc està regulada, amb els DNI caducats i que condueixen sense carnet".
Segons la seva opinió, Miquel Riera, ja en la cinquantena i amb dues dents menys des de fa uns mesos, és un paradigma de tot això, i algú que ha deixat d'escalar nu per "raons de seguretat" respecte a les protuberàncies del seu cos.
Joan Miquel Oliver considera que forma part d'un col·lectiu de "gent fantàstica, amb un gran esperit de companyonia, que s'ajuden molt" i que "afronten la por amb sentit de l'humor", cosa que ell ara imita quan ha d'ocupar l'escenari per interpretar les seves cançons.
Sobre la forma d'escometre l'escriptura del llibre, ha comentat que de dia vivia diferents aventures amb l'escalador i la nit arribava a escriure deu pàgines amb totes les peripècies perquè no quedés res al tinter. "Vaig aprendre a escriure, mentre ho anava fent", ha asseverat.
Satisfet per com ha anat el procés, l'escriptor ha avançat que el 2015, a més de presentar un disc en solitari, té previst el març fer unes rutes en bicicleta per Mallorca a la recerca d'albiraments d'OVNI, dels quals donarà compte en un altre llibre.