Un alumne de l'IES Juníper Serra, finalista del concurs 'Promeses de l'alta cuina'

Santiago Herrera ha arribat a la final amb una recepta de pollastre amb puré de moniato i salsa de figues

Efe
23/03/2015
2 min

PalmaL'estudiant de cuina Santiago Herrera, de l'IES Juníper Serra de Palma, ha estat seleccionat per disputar la final del III Premi Promeses de l'alta cuina, que es durà a terme a la prestigiosa escola culinària Le Cordon Bleu de Madrid el pròxim 16 d'abril.

Herrera, que ha arribat a la final amb la seva recepta de pollastre amb puré de moniato i salsa de figues, competirà amb la resta de finalistes procedents de tot Espanya. Cal recordar que amb la selecció d'Herrera per participar en el concurs, el Juníper Serra s'havia convertit en el primer centre que imparteix ensenyaments gastronòmics de les Illes que aconseguia dur un dels seus alumnes al prestigiós concurs.

La final, que es realitzarà a la seu madrilenya de la prestigiosa escola de cuina Le Cordon Bleu, tindrà un jurat integrat pel reconegut cuiner donostiarra Pedro Subijana, premiat amb tres estrelles Michelin i propietari del restaurant Akelarre, segons ha informat en un comunicat l'organització.

Els deu finalistes, que han estat seleccionats entre totes les escoles de cuina participants, han superat diverses fases de selecció. No obstant això, encara els queda per afrontar una última prova de quatre hores en què tots competiran amb una mateixa recepta; l'objectiu és que el jurat pugui avaluar "la qualitat tècnica, l'originalitat, el sabor, la presentació i l'exposició de cada plat preparat", han afegit fonts de l'organització.

Les dues joves promeses de la gastronomia que resultin guanyadores rebran una beca del 100% per estudiar un diploma o un certificat de cuina, pastisseria o cuina espanyola a la prestigiosa institució.

Amb aquests premis, l'escola Le Cordon Bleu, a més d'impartir els seus tradicionals programes de Cuina, Pastisseria i Forn, col·labora amb la Universitat Francisco de Vitòria en un nou grau universitari de Gastronomia.

Le Cordon Bleu disposa de més de 50 escoles en 20 països, i forma cada any 20.000 estudiants; Madrid és la tercera seu europea de la institució francesa, després de les històriques escoles de París i Londres.

stats