L’Audiència veu indicis de delicte en l’article d’Antoni Camps

En concret, l'Audiència considera que la querella dels docents apunta a indicis de delicte pel que fa a injúries i calúmnies, mentre que desestima les denúncies d'amenaces i incitació a l'odi contra el col·lectiu docent

Antoni Camps va provocar rebuig entre els docents per un escrit en què parlava de "llistes negres".
Mercè Pinya
18/07/2014
1 min
1
Regala aquest article

PalmaLa sala segona de l'Audiència Provincial de Palma ha estimat el recurs d'apel·lació presentat pel grup de professors de l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó contra la decisió del Jutjat de Primera Instància número 2 de Maó, que desestimà la querella dels docents contra el diputat del Partit Popular Antoni Camps arran d'un article publicat un dia abans de l'inici de la vaga indefinida. En resposta a aquesta apel·lació, el tribunal emeté dimarts una resolució de revocació parcial d'aquella decisió del Jutjat de Primera Instància, estimant en part l'apel·lació dels docents. L'acte judicial dóna curs, per tant, a la tramitació judicial de la causa.

Injúries i calúmnies

Concretament, l'Audiència considera que la querella dels professors de Maó apunta a indicis de delicte pel que fa a injúries i calúmnies, explicaren ahir els docents. Les manifestacions de Camps "poden ser constitutives de delicte d'injúries en la mesura que lesionen la dignitat dels querellants i menyscaben la seva fama atacant el seu bon fer professional de manera immotivada i gratuïta". Els querellants explicaren també que les acusacions del diputat als docents de "fer bullying" podrien constituir un delicte d'injúries. D'altra banda, l'Audiència desestima les denúncies d'amenaces i d'incitació a l'odi contra el col·lectiu docent, ja que considera que "no es pot criminalitzar el contingut del missatge contrari a l'exercici del dret de vaga", perquè preval per damunt de tot el dret a la llibertat d'expressió.

stats