Les famílies es queixen que el professor d’ètica és el de religió
L’AMIPA de l’IES Binissalem considera que és una irregularitat
PalmaL’Associació de Pares i Mares de l’IES Binissalem denuncià en el darrer ple del consell escolar del centre, aquest dimecres, dia 29 d’octubre, el fet que el professor que imparteix religió i que ha estat seleccionat pel Bisbat de Mallorca sigui el mateix que fa les classes als alumnes que han triat ètica.
Els representants de les famílies de l’institut posen l’accent que aquest fet “està totalment prohibit”, segons assegura Miquel Àngel Barrios. Des de l’AMIPA afegeixen que ja se n’han queixat a la direcció del centre dues vegades i que la directora, Icíar Pérez, els ha assegurat que ha posat els fets en coneixement de la Conselleria d’Educació mitjançant una carta. L’ARA Balears intentà ahir posar-se en contacte amb la directora per aclarir els motius de la distribució dels horaris, però no fou possible parlar-hi.
Fonts de l’IES Binissalem posen l’accent en el “caos organitzatiu” en el tema d’horaris que hi ha al centre des de principi de curs. Atribueixen aquest fet a l’“absoluta inexperiència” de l’equip directiu de l’institut, que s’estrena aquest curs 2014-15, i insisteixen en la “irregularitat” del fet que el mateix professor que imparteix les classes de religió i que ha estat seleccionat pel Bisbat de Mallorca mitjançant la Declaració Eclesiàstica d’Idoneïtat (DEI), com estableix la normativa, sigui el mateix que fa les classes d’ètica.
Per ser professor de religió calen els requisits que figuren en el Reial Decret 696/2007 art. 3 que són: tenir la titulació de Llicenciatura o Màster en Ciències Religioses o bé una llicenciatura universitària amb la Diplomatura o Batxillerat en Ciències Religioses; haver estat proposat per l’autoritat eclesiàstica (el Bisbat de Mallorca en el cas que ens ocupa), i tenir la Declaració Eclesiàstica d’Idoneïtat, un certificat que habilita per impartir classes de religió catòlica als instituts d’ensenyament. Els professors de religió els paga l’Administració autonòmica.
Nova direcció
L’IES Binissalem estrena aquest curs equip directiu, després que l’equip directiu anterior dimitís el curs passat arran del conflicte educatiu i després que el claustre de professors tombàs la programació general anual que incloïa el TIL. La nova directora designada procedeix d’un altre centre i s’ha trobat amb un “cert rebuig” del claustre de professors, afirmen des de l’Assemblea de l’institut. Els professors es queixen de la gestió dels horaris, que no està tancada, i dels problemes existents amb la cobertura de professors de suport.
El claustre aprovà recentment quasi per unanimitat deixar enrere el TIL i actualitzar el projecte lingüístic anterior.