El fluid rosa s'estén més enllà de Menorca
L'homenatge a Pink Floyd de The Other Side recorre amb èxit les principals sales de la Península. Demà són a Maó
MaóDes que es va començar a gestar la idea fins a dia d'avui han passat poc més de dos anys, un temps que els integrants de The Other Side han espremut al màxim per fer sonar aquest homenatge a Pink Floyd per tot l'Estat. El multitudinari concert que tingué lloc l'estiu passat a Ciutadella va ser el tret de sortida d'una gira, On the run tour, que ha recalat a les principals sales, com l'Apolo de Barcelona, el club Jimmy Jazz de Vitòria-Gasteiz, la Custom de Sevilla, la París 15 de Màlaga, l'Oasis de Saragossa i La Mirona de Salt.
Més de 9.000 persones
El balanç no ha pogut ser més satisfactori: setze concerts, de moment, i més de 9.000 persones que han vibrat amb la interpretació dels clàssics de la banda britànica. Són xifres realment bones per a un muntatge produït a Menorca i condicionat, sobre manera, pel sempitern handicapde la mobilitat. Res, però, els ha aturat des que van fer el primer directe. "Vam decidir tirar endavant quan a Ciutadella van venir 1.200 persones i en van quedar dues-centes al carrer. Això ens va donar una bona empenta", explica Shanti Gordi, teclista i alma mater del projecte.
Va ser ell qui, empès per la seva admiració pels impulsors del rock espacial, va plantejar la idoneïtat de muntar un espectacle que tingués com a motiu central el disc The dark side of the moon, del qual es complien enguany quaranta anys. Va bastar una crida a través de les xarxes socials per atreure una quinzena de músics i tècnics fascinats pels creadors de clàssics incontestables com Money, Us and Them i Wish you were here. Una passió compartida que Shanti, seguidor d'altres grups com Genesis, King Crimson i Camel, resumeix així: "La música de Pink Floyd ho és tot, només ells han sabut arribar a la perfecció auditiva".
Muntatge potent
El repte era, en efecte, complicat. I per les reaccions de les persones que han assistit als seus directes, caracteritzats per un potent muntatge musical i visual, es pot dir que l'han salvat. "A un concert ens va felicitar una família anglesa que havia tingut la sort de veure els Pink Floyd originals, amb Syd Barret, l'any 1968 a Londres i ens va dir que podíem anar amb el cap ben alt perquè els fèiem honor", explica amb cert orgull el músic ciutadellenc, que no pot evitar emocionar-se quan veu plorar seguidors de Pink Floyd durant els concerts de The Other Side. Una reacció que, d'altra banda, resulta lògica davant unes composicions que semblen "vingudes d'un altre món". "Era una banda única... La seva música et transportava, et transporta, a un altre lloc, i això és màgic", comenta Gordi.
Aquests dies preparen el concert amb què acomiadaran l'any. Serà demà, dia 28, a l'Akelarre Jazz & Dance Club de Maó. Les dimensions del local faran que es trenqui la distància entre músics i públic que ha caracteritzat tots els seus directes i el convertiran, d'aquesta manera, en un concert "especial". La gira continuarà després amb una actuació a l'Auditòrium de Palma, prevista per al març, i una altra a l'abril a la Sala Bikini de Barcelona. El punt final el posaran, previsiblement, l'estiu que ve al mateix lloc on va començar tot: Ciutadella.