La galeria 6A inaugura una exposició litogràfica
Nou artistes han aportat obres a una mostra que es mou entre la figuració i l’abstracció
PalmaNou artistes pertanyents a diferents generacions i escoles protagonitzen una exposició col·lectiva que s’inaugurarà avui a les 20.00h a la galeria 6A de Palma, tot fent un homenatge a la litografia com a suport artístic.
La mostra, que estarà disponible fins la segona setmana de juliol, vol ser un reflex de l’esperit de la mateixa galeria, un espai d’art que pretén “unir la diversitat i els artistes joves i els més consolidats en un espai on puguin aprendre els uns dels altres”, segons explicà la seva encarregada, Bel Font.
Abstracció i retrat
L’estil de les litografies exposades es mou entre el realisme, la figuració i l’abstracció: “La única condició que hem posat als artistes ha estat el suport”, contà Font. Així, Tomeu Ventayol, que exposa dues peces pulcres i marcades per les línies simples i els paisatges arquitectònics, es mostrà molt satisfet amb la litografia com a tècnica, que consisteix bàsicament en el dibuix sobre pedra: “Requereix màxima espontaneïtat, perquè no admet errors. Un cop t’equivoques, has de tornar a començar”.
La visita continua amb les peces de la jove Ana Cabello: retrats de dones que desprenen un toc naïf, però que també sagnen: “La meva obra parla del dolor, i és propera a la il·lustració i al còmic, per la qual cosa m’ha encantat provar les tècniques de litografia”.
Al fons de la sala, la mirada passa per una obra del malagueny José Luis Puché, que es troba entre els 50 millors artistes emergents del món, segons la llista dels International Emerging Artist Awards 2014. Més endavant es troba el tríptic de Toni Font, ple de crítica social i existencial, d’un home interactuant amb la televisió, la seva ombra i el món de les idees.
Des del cèlebre Ramon Canet, hi ha fins als “retrats morals” de Maria Carbonero, que normalment prefereix la litografia ja que, assegura, “permet fondre la pintura en diferents capes i crear textures”, passant pel jove Oriol Angrill, que als seus dibuixos fon retrats femenins amb el cel i els niguls, i l’escultor Joan Cortés, que empra la litografia per fer jocs de volums, mentre que Antoni Mas aporta un punt de realisme. Contrastos i matisos que cerquen l’harmonia d’un tot.