L'ús de l'alberg de Vila estarà prohibit a usuaris amb problemes d'alcohol i drogues
L'Ajuntament d'Eivissa inclourà una clàusula expressa a la contracta de gestió del centre
EivissaEl ple de Vila ordinari del mes d’abril ha servit per fer una passa més en la conciliació entre l’Ajuntament i els veïns de l’Eixample Nou per la ubicació del nou centre d’acollida que l’equip de govern projecta a l’antic quarter de la Policia local. Tal com exigien els veïns, avui el regidor de Benestar, Joan Ribas, ha anunciat que inclourà una clàusula a la contracta de gestió d’aquest centre, per la qual se’n prohibirà l’ús a tothom que pateixi problemes d’alcohol i drogues, a més d'altres malalties mentals, i tots aquests usuaris seran derivats al futur centre de baixa exigència que es construirà al Gorg.
Des de l’oposició veuen insuficient aquest apropament i han demanat, en dues mocions diferents, que l’equip de govern negociï la situació amb els veïns. “Té una oportunitat de dir que aquest tema no està tancat i que estan oberts al diàleg”, ha recriminat el regidor del Partit Popular Àlex Minchiotti. “Estam davant un equip de govern que mana d’esquena als ciutadans”, ha assegurat el regidor del moviment ciutadà EPIC, Antoni Villalonga.
Com ja és costum durant aquest debat, el regidor Joan Ribas ha volgut restar importància a la perillositat que els usuaris del centre poden tenir al barri i ha posat l’exemple d’una dona de 90 anys que viu interna al Centre d’Acollida Municipal i a qui l’Ajuntament va haver de pagar una habitació a un hotel de la ciutat. Aquest mitjà s’ha volgut interessar per aquest cas, però no se n’han facilitat més dades emparant-se en “la protecció de dades dels usuaris del centre”.
A Sant Antoni, els contractes menors marquen el ple
Vila no ha estat l’únic municipi on hi ha hagut sessió plenària. A Sant Antoni de Portmany el ple ha servit per discutir un informe de l’interventor en què es posaven en dubte un total de 43 contractes menors fets durant el 2016, el valor dels quals assolia els 361.000 euros. Des de l’equip de govern, el regidor d’Hisenda, Fran Tienda, ha explicat que aquest toc d’atenció de l’interventor pretenia posar el focus sobre unes contractacions per permetre a l’equip de govern solucionar aquests problemes. “Quan arribàrem a l’Ajuntament, ens vam trobar una situació absolutament caòtica a causa de 30 anys de governs monocromàtics”, ha explicat Tienda, qui atribueix a “l’herència rebuda” aquests contractes.
Des de l’oposició, la regidora del Partit Popular Lydia Prats ha criticat que no es denunciàs aquesta situació “suposadament caòtica” sent membres de l’oposició i critica l’equip de govern de fer “oposició a l’oposició” en comptes de “dedicar-se a governar”. Asseguren que ells van voler tractar aquest punt en el ple passat, però que l’alcalde no els ho va permetre.
A Sant Josep les platges no estaran llestes fins al 15 de maig
A l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia el ple s’ha centrat en platges, gràcies a una moció del Partit Popular en la qual es demanava sobre què passarà amb les tres empreses licitadores que han renunciat als seus lots i que, en conseqüència, quedaran deserts. Des de l’equip de govern la regidora de Platges, Neus Marí, ha explicat que a partir de l’estiu que ve l’Ajuntament ja tindrà a l'abast un informe complet sobre l’estat d’ocupació de les platges, fet que permetrà dissenyar el catàleg de lots d’acord amb l’ocupació real, i així s'evitarà la imatge de saturació que hi ha en moments puntuals a algunes platges. Des del PP reconeixen que no volien què una pròrroga deixàs els lots deserts per un temps superior a un any.
A Santa Eulària, la Medalla d’Or
Santa Eulària ha aprovat en ple atorgar la Medalla d’Or del municipi al metge Salvador Camacho, per tota una vida dedicada a la medicina al municipi. També s’han atorgat els premis Xarc als impulsors de la Fira d’automoció i maquinària agrícola, a la cantant i compositora tradicional Margalida Roig, al responsable del Festival d’Òpera i a l’entitat Tagomago Parc Natural.