L'Oficina Anticorrupció de les Balears adaptarà els models dels països nòrdics

La consellera Esperança Camps ha informat que l'oficina entrarà en funcionament "previsiblement, cap a l'estiu"

Amb els regidors de les àrees de Participació i Transparència d'alguns ajuntaments de Menorca. / CAIB
Efe
10/02/2016
2 min

MaóEl Govern ha anunciat aquest dimecres a Menorca que l'Oficina de lluita contra la corrupció de les Balears, la segona a Espanya, adaptarà els models dels països nòrdics que lideren accions per prevenir conductes corruptes, a més d'impulsar la recerca d'aquests casos.

La consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, i el director general de Transparència, Miquel Gallardo, han informat que aquesta oficina entrarà en funcionament "previsiblement, cap a l'estiu, atès que el projecte de llei entrarà al Parlament en poques setmanes".

Camps i Gallardo s'han reunit amb la presidenta del Consell Insular, Maite Salord, i la consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, per abordar temes de transparència i participació que afecten a totes les administracions públiques.

Entre les qüestions tractades hi figura la llei per crear l'oficina anticorrupció, l'aplicació de la Llei de transparència estatal i la futura llei de transparència autonòmica. La consellera Gómez ha subratllat la importància de "ser una administració que el ciutadà percebi com a transparent, perquè la transparència és la premissa per incentivar la participació ciutadana". Ha esmentat els indicadors sobre transparència del Consell de Menorca, dels quals ha indicat que "no han estat del tot satisfactoris en l'última avaluació".

"El canvi en el sistema de puntuació i el fet que els indicadors es fan amb una foto fixa en el temps i amb una evolució de dos anys enrere, ens ha perjudicat, però se'ns brinda una oportunitat única per propiciar un canvi de paradigma en l'Administració i aconseguir els nivells desitjats mitjançant el canvi de l'administració en paper a l'electrònica", ha declarat. Segons la consellera de Transparència del Consell menorquí, aquest canvi "ha d'implicar no solament als departaments de Participació i Transparència, sinó a tots els treballadors de l'administració".

La consellera Camps ha al·ludit a la "complexitat" de la redacció de la Llei de Consultes, prevista pel 2017: "Ha de ser un text que serveixi a totes les administracions, l'autonòmica, les insulars i les locals i que permeti avançar molt en temes de consulta ciutadana. Hi ha exemples sobre els quals ara s'està treballant, i aprendrem què no funciona per no cometre els mateixos errors".

stats