L'STEI-i planteja davant el TSJIB que formuli una qüestió d'inconstitucionalitat pel TIL

El sindicat considera que el decret llei aprovat per Govern Bauzá només té "l'exclusiva finalitat de contraria una decisió judicial"

El portaveu de l'STEI-i, Biel Caldentey.
ara balears
02/10/2013
2 min

PalmaL'STEI-i ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) l'acte en què va desestimar obligar el Govern a executar la suspensió del Tractament Integrat de Llengües (TIL) en els centres educatius i li ha plantejat la possibilitat que formuli una qüestió d'inconstitucionalitat.

El sindicat ha informat en un comunicat que ha presentat recurs de reposició contra la interlocutòria de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB del passat 25 de setembre, que va desestimar per "impossibilitat legal" adoptar mesures urgents perquè s'apliqués una decisió anterior del mateix tribunal de suspendre l'aplicació del TIL.

En el recurs, l'STEI-i planteja al TSJIB que apel·li al Tribunal Constitucional perquè considera que el decret llei aprovat per l'executiu autonòmic i convalidat pel Parlament perquè s'apliqui el TIL és una disposició administrativa "nascuda de la voluntat del Govern amb l'exclusiva finalitat de contrariar una decisió judicial".

Segons el sindicat, aquesta actuació vulneraria l'article 24.1 de la Constitució que consagra la tutela judicial efectiva que preveu que s'han d'executar les sentències, i també conculcaria la reserva jurisdiccional consagrada en l'article 117.3 de la Carta Magna.

L'STEI-i planteja al tribunal si el decret llei aprovat pel Govern es pot sostenir en una urgent i extraordinària necessitat o si, per contra, va en contra dels epígrafs 6,7 i 8 de l'article 27 de la Constitució.

Aquests epígrafs fan referència a la llibertat de creació de centres, participació de pares, alumnes i professors en el control dels centres sostinguts amb fons públics i inspecció i homologació del sistema educatiu per garantir el compliment de les lleis.

També qüestionen si conculca els articles del 120 al 127 de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) que donen autonomia als centres per elaborar, aprovar i executar un projecte educatiu i que reserva als consells escolars dels centres públics l'aprovació i avaluació de els mateixos.

stats