XARXA LOCAL
Balears11/05/2016

Acaba la tercera campanya d'excavació a la cova del Camp del Bisbe a Sencelles

La darrera actuació arqueològica s'ha centrat en l'entrada a la sala dels Botons

M. Barceló
i M. Barceló

SencellesSencelles avança en la recerca del seu passat. Aquest dijous l'Ajuntament, el Consell de Mallorca i la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver, entitats que cofinancen les excavacions a la cova del Camp del Bisbe, presentaran els resultats de la darrera campanya arqueològica.

Aquest indret forma part de la ruta arqueològica Sencelles-Costitx, de gran potencial, ja que permet ampliar els coneixements de l'epoca pretalaiòtica i en especial sobre els rituals funeraris. El treballs de la darrera campanya s'han dirigit a excavar la sala dels Botons. Es tracta de l'accés principal a dues sales, descobertes en l'actuació anterior i que tenien l'entrada segellada.

Cargando
No hay anuncios

Les investigacions començaren el 2013, quan uns primers estudis varen concloure que la cova conservava restes suficients per treure un perfil dels rituals funeraris prehistòrics. El 2014, començà un projecte quinquennal dirigit per les arqueòlogues Beatriz Palomar i Lua Valenzuela.

L'equip que treballa a la cova del Camp del Bisbe conclou que la sala dels Botons fou emprada com a recinte funerari en època pretalaiòtica, pels residents dels poblats de navetes pròximes (entre el 1400 aC i el 1000 aC). Després de ser abandonada durant moltes generacions, la cova tornà a ser emprada en època posttalaiòtica (550 aC i 123 aC), també en època islàmica i fins a l'actualitat com a sestador. Així ho expliquen des de l'equip arqueològic, que aquest dijous donarà més detalls de la darrera campanya d'excavacions.