Com han d'actuar els docents davant les agressions entre alumnes?
La UOB reclama un protocol i formació per saber com acatar els problemes d'aquestes característiques
PalmaCom han d'actuar els docents davant les agressions entre alumnes? És la pregunta que es fa el sindicat UOB davant aquestes situacions. "Actualment els docents ens veiem obligats a intervenir seguint un criteri personal, sense disposar d'instruccions clares ni d'una formació adequada", expliquen.
Aquest curs s'ha posat en marxa un protocol de prevenció, detecció i intervenció de l'assetjament escolar. Ara bé, la UOB lamenta que "no preveu" casos d'agressions puntuals ni com procedir. "Volem saber com actuar, si la intervenció ha de ser física o no", demanen en un comunicat. A més, exigeixen que se'ls faci saber quina cobertura jurídica empara els docents en cas de possibles denúncies per, precisament, el contacte físic amb els alumnes. En la mateixa direcció, el sindicat reclama que "es torni a dotar de personal de seguretat els centres amb risc de conflictivitat".
Agressió a Son Roca
Pel que fa a l'agressió produïda a l'escola Anselm Turmeda, de la qual Eduació ja ha fet públic l'informe d'Inspecció Educativa que contradiu la versió familiar, la UOB ha expressat la seva solidaritat amb el claustre de l'escola. També aprofiten per condemnar "els grupuscles d'ultradreta que continuen criminalitzant els docents de l'escola".
El sindicat recorda que, segons la legislació vigent, els docents són autoritat pública i els seus testimonis tenen presumpció de veracitat, llevat de les proves en contra. De fet, aquest cas ha produït un renou mediàtic que ha dut la Fiscalia de Menors, que l'investigà, a criticar l'actuació dels mitjans de comunicació per considerar-los parcials.