FUSIÓ BANCÀRIA
Balears21/07/2017

Bankia i BMN s’uniran el 14 de setembre

El banc espanyol defensa que l’absorció el “complementa geogràficament”

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaBankia aprovarà la seva fusió amb BMN el proper 14 de setembre a la junta general d’accionistes. Segons ha informat l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el consell d’administració ha decidit citar els accionistes per a aquell dia en una trobada extraordinària amb la finalitat d’aprovar aquesta absorció.

Bankia va valorar el banc BMN, fruit de la fusió entre Caja Murcia, Caja Granada i Sa Nostra, en 825 milions d’euros i, amb aquesta transacció, els seus accionistes passarien a tenir un 6,7% del capital de Bankia. Com ja van explicar des d’aquesta entitat, s’espera que aquesta fusió permeti assolir “unes sinergies de 155 milions d’euros” a partir del tercer any, tot i que esperen aconseguir-ho quasi en la seva totalitat durant el segon any.

Cargando
No hay anuncios

“Sentit industrial i financer”

El grup presidit per José Ignacio Goirigolzarri ha defensat que la fusió té “sentit industrial i financer” i que “complementa geogràficament” Bankia, ja que BMN és líder on l’entitat tenia menys pes. La quota de mercat de Bankia a les Illes serà del 25%, ja que assumeix, com a mínim de moment, les aproximadament 160 oficines i els 880 treballadors que actualment té BMN a les Balears, un nombre que ja s’ha vist dràsticament reduït des de la primera fusió freda, quan Sa Nostra va integrar-se a BMN.

Cargando
No hay anuncios

Una vegada finalitzat el procés, Bankia es consolidarà com a quarta entitat bancària de l’Estat, tot i que el FROB continua en possessió de més del 66% del capital des del rescat. La junta d’accionistes és la passa prèvia perquè l’entitat pugui demanar les autoritzacions necessàries al Ministeri d’Economia, al Banc d’Espanya, a la CNMV i a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, amb la idea que al desembre es pugui tancar la transacció.

L’operació suposarà, així, que la caixa d’estalvis de les Balears més important passi a formar part d’un conglomerat encara més gran del que ja va absorbir-la fa una mica més de set anys, 135 anys després de la seva creació.