La campanya 'NO al TTIP' convoca una ‘bicifestació’ contra el CETA

La plataforma anuncia mobilitzacions a més de vint ciutats d'Europa contra el Tractat

Sota el lema L’economia al servei de les persones, no a l’inrevés, una cadena humana ha fet la volta a la Delegació.
Ara Balears
17/01/2017
2 min

PalmaEmmarcada dins les accions que s'han convocat per al 21 de gener a més de vint ciutats europees contra el Tractat Econòmic i Comercial que negocien en secret el Canadà i la Unió Europea (CETA), la plataforma NO al TTIP Mallorca convoca per a aquest divendres, 20 de gener, una 'bicifestació'. La trobada de ciclistes començarà a les 11.30 h a plaça Major, participarà així com a grup a la bicicletada de Sant Sebastià i conclourà a l’esplanada de Son Moix, on s’oferirà una roda de premsa a les 13.00 h.

Ja al final de les negociacions del tractat, l'objectiu d'aquesta trobada internacional és demanar als europarlamentaris que votin en contra de l'acord, que, segons assegura Luis Rico, un dels portaveus de la campanya, està “pensat únicament per incrementar el flux d’inversions, el comerç i el poder de les multinacionals”.

Està previst que el pròxim 14 de febrer, a Estrasburg, el ple del Parlament Europeu voti la rectificació del CETA. Abans d’aquesta votació, però, diverses comissions parlamentàries han d’expressar la seva opinió i votar sobre el tractat. Al desembre la resolució de la Comissió d’Ocupació i Assumptes Socials del Parlament Europeu va recomanar votar-hi en contra, encara que els eurodiputats de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària celebrada dijous passat donaren suport al tractat.

Per la seva banda, la plataforma contrària als acords ha estat mantenint nombrosos contactes amb europarlamentaris espanyols i els ha exposat que el text del CETA i la “declaració interpretativa” que l’acompanya suposen posar límits a “la capacitat dels governs per crear, expandir i regular els serveis públics i per revertir liberalitzacions i privatitzacions fracassades”, “l'acceptació que les empreses multinacionals puguin demandar els governs per adoptar mesures legítimes i no discriminatòries per a la protecció de la població i del planeta” o una major vulnerabilitat del Canadà i la Unió Europea davant les crisis financeres, “ja que es produirà una major liberalització dels mercats financers”, entre altres.

stats