BMN s'aferra a un defecte de forma per intentar aturar l'esbucament dels apartaments de Cala Llamp
L'entitat bancària acusa l'Ajuntament d'Andratx de deixar-la en una situació d'indefensió
PalmaEl llarg serial dels apartament de Cala Llamp, a Andratx, suma un nou capítol que podria allargar, una mica més, la desaparició de la construcció il·legal. El Banco Mare Nostrum, entitat a la qual es va fusionar Sa Nostra i que ha estat recentment absorbida per Bankia, ha demanat la suspensió de l'execució de la sentència que obliga el Consistori andritxol a esbucar els polèmics apartaments.
Aquest moviment judicial pot entorpir el procés d'esbucament, que semblava, finalment, encarrilat, una vegada l'Ajuntament havia aconseguit l'autorització judicial per entrar als apartaments i completar així el pla de demolició. L'esbucament estava previst per a les primeres setmanes de 2018.
L'entitat financera acusa l'Ajuntament d'incomplir “de manera flagrant” l'ordre judicial que l'instava a considerar-la com a part interessada en el procediment. “És per això”, al·lega BMN, “que no hem pogut respondre a la demanda ni intervenir en tot el procediment”. D'aquesta manera, BMN considera que pateix “una situació evident d'indefensió” en un cas en el qual es va personar l'estiu de 2016, set anys després que la justícia decretàs la demolició dels apartaments.
Sa Nostra va prestar l'any 2005 6,6 milions d'euros a la promotora, Marmacen Sol SL, tot i que l’empresa s’havia constituït quatre mesos abans. La defensa de BMN al·lega, dotze anys després, que quan va concedir el préstec “tenia la certesa que la llicència atorgada per l'Ajuntament estava ajustada a dret”. En aquest sentit, considera que “tot i que va tenir aquella certesa, tot i haver garantit el prestatari el préstec amb l'edifici, (BMN) no ha pogut defensar els seus interessos, perquè de no accedir-se a la nul·litat pretesa es veurà abocada a la pèrdua de la recuperació de la suma prestada”.
Aquest nou giravolt en el llarg camí judicial de Cala Llamp podria endarrerir, encara més, la desaparició física d'un dels exemples més flagrants de corrupció urbanística de les Balears.