Les camisetes verdes tornen a sortir al carrer per rebutjar la LOMQE
Centenars de persones s'han concentrat davant de la Delegació del govern. Reclamen un millor finançament per a l'educació i una llei de consens
PalmaCentenars de camisetes verdes s'han concentrat aquest dimecres horabaixa davant la Delegació del govern espanyol per rebutjar la LOMQE. A les 18 h s'han unit per reclamar la derogació de la llei i exigir-ne la creació d'una que sorgeixi del consens de tota la comunitat educativa. "No prosperarà cap reforma educativa que augmenti els sentiments d'indefensa dels docents", han entonat en un manifest conjunt entre el diversos actors de la comunitat educativa com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, CCOO, UOB, STEI-i, Alternativa, Anpe, l'Assemblea de Docents, Crida, FAPA i UGT.
En el manifest s'ha mostrat el rebuig clar cap a les revàlides i als "principis segregadors" de la LOMQE. En aquest sentit, han instat les forces progressistes de les Illes –de les quals hi havia algun representant polític a la protesta– a "unir-se per derogar la LOMQE". A més a més, a causa de la situació de "bloqueig" que ha viscut fins ara el govern central, els manifestants han assegurat que "no tenim altra sortida que manifestar-nos".
En aquesta direcció, han donat "total suport a totes les accions de lluita contra la LOMQE" i han valorat "positivament" que el Govern balear hagi interposat un recurs contra el reial decret que regula les revàlides d'ESO i Batxillerat. Ara bé, també han reclamat "que la Conselleria actuï amb valentia i no desplegui una llei en perjudici de la comunitat educativa".
Finançament
També han exigit un millor finançament cap a les Illes i que Balears destini més pressupost en educació. En concret, reclamen que per al 2017 la partida sigui de mil milions d'euros "per capgirar aquesta tendència" de precarietat educativa. De fet, es critica que el Govern destini el 2,46% del PIB a Educació, per sota de la mitjana estatal (4,4%) i de la mitjana europea (5%). Han recordat que el PSIB va prometre invertir-hi el 5% i que MÉS, soci de govern, hi assegurava un 4,5%.
Reduir l'alt nombre de barracons (a les Illes n'hi ha 107), frenar la massificació a les aules i la "precarietat de pressupostos" són pels manifestants una qüestió de "prioritats" pel Govern. "Tots diem no a la LOMQE", han entonat, i han afegit: "Perdem autonomia, participació i democràcia".
Durant el dia hi ha hagut altres moviments arreu de les Illes. A Palma, també, un miler d'alumnes de Secundària –convocats pel sindicat d'estudiants i la unió sindical d'estudiants– s'han manifestat en la mateixa línia.