Cladera exigeix conèixer els detalls de la fusió entre BMN i Bankia

La consellera d'Hisenda defensa que no es perdi ni un del miler de llocs de feina que les entitats tenen a les Illes

La seu central de Bankia, a Madrid
Ara Balears
11/05/2017
2 min

PalmaLa consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ha defensat el manteniment de la xarxa d'oficines i dels llocs actuals de treball existents a Bankia i a BMN a les Balears, davant el procés de fusió anunciat entre ambdues entitats. En una trobada duita a terme aquest dijous a Madrid amb la secretària d'Estat, Irene Garrido, i el president del FROB, Jaime Ponce, també ha reclamat “conèixer de primera mà l'evolució del procés”.

Cladera ha recordat que el FROB (el mecanisme públic que s'ha usat per al rescat de les entitats bancàries amb major índex de dificultat) va entrar amb participacions accionarials majoritàries, tant en el consell d'administració de Bankia com en el de BMN, amb un 65% en cadascun, per un total de 24.000 milions d'euros. “És per aquesta participació que és bàsic que el Govern pugui conèixer l'opinió del FROB i, per extensió, del Ministeri d’Economia en tot moment”, ha afirmat la consellera.

Bankia-BMN, fusió insuficient

Un miler de llocs de feina

Els darrers cinc anys, la plantilla de BMN s'ha vist reduïda com a conseqüència del procés d'integració de l'entitat bancària. Per aquesta raó, Cladera ha recalcat que actualment existeix un “consens generalitzat” amb relació al manteniment dels llocs de feina, que ara mateix es xifren en 881 empleats a les Illes Balears només per BMN i 120 més en el cas de Bankia. “No és just que el personal continuï pagant el preu del rescat bancari”, ha dit la consellera.

BMN té el 20% del negoci bancari minorista a les Illes Balears. De fet, les oficines actuals de Bankia (21) i BMN (177) a l'Arxipèlag són complementàries i, per aquesta raó, “està justificat que es mantinguin”. D'aquesta manera, “s'evitaria l'exclusió bancària dels ciutadans de molts municipis de la nostra Comunitat Autònoma”, ha conclòs.

stats