Cort obre a la ciutadania l'elaboració del pla d'igualtat de gènere
Les aportacions es podran fer al web tufas.palma.cat des d'aquest dimarts i fins al 23 d'agost
PalmaA partir d'aquest dimarts i fins al 23 d'agost les persones que ho vulguin poden fer arribar les seves aportacions al pla d'igualtat de gènere de l'Ajuntament de Palma. A través del web tufas.palma.cat es poden respondre cinc preguntes obertes sobre diversos temes relacionats amb l'atenció a les víctimes de violència de gènere, el foment de la igualtat, l'empoderament de les dones o la feminització de la pobresa.
El pla d'igualtat de gènere (2017-2021) pretén ser una eina per treballar l'eliminació de les desigualtats de gènere i la promoció de la igualtat entre dones i homes a Palma. “És un pla ambiciós però realista”, ha assegurat Aligi Molina, regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, durant la presentació del procés de participació ciutadana. Segons Molina, es tracta d'una pla “transversal” no només polític, sinó també tècnic, que necessita la “implicació” de tothom i, per això, ha convidat la gent “a participar-hi activament”.
Fins ara, han rebut aportacions dels partits de l'oposició i també d'algunes entitats amb les quals s'han reunit durant el procés de diagnosi i elaboració de l'esborrany del pla. Així, per exemple, l'Àrea d'Igualtat ha avançat que el futur pla inclourà una línia específica d'atenció a les dones majors dins el Servei Municipal d'Atenció Integral a la Violència de Gènere, després que Atenzia, una entitat que ofereix, entre altres serveis, teleassitència, els fes arribar la necessitat d'ampliar l'atenció i la informació sobre violència de gènere a les dones majors, ja que havien identificat situacions de violència de gènere en dones majors de 70 anys.
Una vegada finalitzi el procés, es gestionarà tota la informació per incloure-la al pla i s'iniciarà el procés administratiu per a l'aprovació del pla. En aquest sentit, Molina ha explicat que treballen amb els partits de l'oposició amb l'objectiu que el pla pugui ser aprovat per tot el ple. “La primera aprovació podria ser al setembre”, ha avançat el regidor.
Les preguntes
Les persones que vulguin fer les seves aportacions al pla d'igualtat de l'Ajuntament de Palma hauran de respondre les cinc preguntes següents:
1- En relació amb les violències masclistes, a més de l’atenció a les víctimes que es du a terme actualment, quines altres accions innovadores creus que es podrien introduir des de l’Ajuntament per complementar aquesta atenció?
2- Pel que fa a la prevenció, la sensibilització i la conscienciació dels diferents tipus de violències masclistes, indica quin tipus de campanyes i/o accions creus que seria convenient dur a terme des de l'Ajuntament.
3- La desigual distribució i realització de les tasques domèstiques i de cura és un factor de desigualtat entre dones i homes. Fomentar la corresponsabilitat de tasques domèstiques i de cura, i la conciliació corresponsable són objectius que es plantegen al pla d’igualtat. Quines accions creus que s’hi podrien incloure per treballar aquests objectius?
4- La participació de les dones en els diferents àmbits (polític, econòmic, social, esportiu, cultural...) és inferior a la dels homes, i alhora es troba clarament influïda per estereotips de gènere. Indica quines accions creus que es podrien incloure al pla d’igualtat per fomentar la participació i l’apoderament de les dones.
5- Hi ha diferents factors que contribueixen que les dones tinguin un major risc de trobar-se en situació de pobresa. Quines accions es podrien incloure al pla perquè, des de l’Ajuntament, es pugui fer front a la feminització de la pobresa?