Cort es converteix en la cabina dels germans Marx
Diverses protestes coincideixen al saló de plens de l'Ajuntament de Palma
PalmaJa és habitual que membres de la plataforma Sa Feixina no es toca, que defensa la protecció del monument al creuer Baleares, protestin durant els plens de l'Ajuntament de Palma per la decisió d'esbucar-lo. També és comú que els defensors de la demolició, la plataforma Sa Feixina sí que tomba, hi assisteixin per donar suport a l'equip de govern per la decisió. Ja tampoc no és estrany veure insults creuats entre els dos grups, portaveus increpant portaveus, el batle demanant que es respectin els temps de paraula, pancartes, camisetes...
El que fins ara resultava innovador era fer coincidir aquestes protestes amb d'altres. Durant les primeres hores del plenari d'aquest dijous, no cabia ningú entre el públic de la sala de plens: sindicalistes de CCOO que demanaven uns pressupostos pensant en els treballadors, el comitè d'empresa de l'EMT i l'Associació de caçadors de Palma han obligat els detractors i defensors de sa Feixina a seure més estrets (fet que ha provocat alguns problemes entre persones que no volien compartir banc amb els seus 'contraris').
José Hila intentava posar ordre i fer que les intervencions de la ciutadania fossin les previstes, però no es respectaven els temps de cada torn, ni les persones que l'ocupaven, ni el silenci de la resta d'assistents. A més, les protestes també estaven convocades al carrer, on ha continuat la saturació reivindicativa: a les 10.00 h, els treballadors de l'EMT protestaven pel que consideren una privatització de l'empresa; i a les 11:30 h, coincidien els caçadors amb els defensors de sa Feixina, uns a la plaça de Santa Eulàlia i els altres a la de Cort.
Mentrestant, els regidors afectats per les queixes i els membres de l'oposició s'acumulaven per fer declaracions sobre totes elles: "Als espais lliures, les regles del joc no estan clares", afirmava Neus Truyol, regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, davant les protestes per no haver-se adherit al pla marc del Consell de Mallorca, que permet caçar més enllà dels vedats. "Estan impedint aquest esport a les persones de poca capacitat adquisitiva", li retreia Marga Durán, líder del PP a l'Ajuntament. "En cap moment s'ha volgut privatitzar un servei públic i, de fet, esperam poder recuperar tots els que van externalitzar-se en el seu moment", assegurava Joan Ferrer, regidor de Mobilitat, criticat per haver contractat treballadors externs durant dos mesos a la línia 1 de l'EMT que coordinassin l'entrada de passatgers a l'aeroport i a la plaça d'Espanya.
Entre la resta del públic se sentien comentaris sobre "l'espectacle" que s'estava produint i crítiques perquè "segur que hi ha temes més importants dels quals preocupar-se". Alguns regidors (els no implicats en les protestes) badallaven, d'altres s'acusaven entre ells de demagogs i, dins un ambient que era alhora tediós i caòtic, Hila continuava intentant-ho: "Va, ens passam aquí vuit hores, ja sabem com funcionen els torns, hem de deixar-nos parlar els uns als altres". La veu de Durán, que l'interrompia, es mesclava amb la seva.