TURISME
Balears 27/04/2016

Cort vol descongestionar de turistes el centre de Palma i dur-los a altres zones

Proposarà noves rutes i zones alternatives, i habilitarà l'antiga estació de busos perquè els turistes entrin a la ciutat per plaça Espanya

C. Román
2 min
El batle, José Hila, avui a roda de premsa presentant les mesures per descongestionar el centre.

PalmaL'Ajuntament de Palma vol evitar la congestió i la massificació dels carrers del centre més propers a la Seu i de Cort durant la temporada turística. Han enllestit un paquet de mesures per reordenar el flux de turistes i escampar-los per altres zones de la ciutat, sobretot els turistes que vénen dels creuers.

El batle, José Hila, ha admès aquest dimecres en roda de premsa que "Palma agrada molt i estam aconseguint allargar la temporada turística". Per això, "la ciutat s'ha de pensar a mitjà i a llarg termini" i s'ha d'aprofitar que "el turisme va bé" per generar ocupació de qualitat, digne i amb drets a altres zones de Palma.

Des de Cort són conscients que la sensació de la pressió humana prové de l'arribada de creueristes, que de cop desembarquen milers de personen que entren a la ciutat per un únic punt: el Moll Vell. Aquestes persones es concentren en un espai concret, al voltant de la Seu i de Cort.

Les mesures, una a una

La primera mesura que adoptaran és instal·lar una senyalística "moderna" que converteixi Palma en una ciutat turística de primer nivell i ben senyalitzada. S'indicaran en aquestes senyals la zona de comerços, zones patrimonials i rutes i espais alternatius per conèixer.

Quant a rutes, la segona mesura a prendre és tenir una nova ruta turística a oferir que inclogui els jardins de Marivent i la Fundació Pilar i Joan Miró. Així, ha explicat avui Hila, s'asseguraran que turistes de creuers vagin per aquesta part de la ciutat i no tots cap al centre. Amb aquesta mesura posaran en valor la zona al voltant de Cala Major i Marivent, ja que "necessiten un impuls".

Com a tercera mesura, habilitaran un segon punt d'entrada a la ciutat per als creueristes. Si fins ara ho feien a través del Moll Vell i autobusos que els deixaven als peus de la Seu, ara la idea és que els turistes entrin directament per plaça Espanya, el lloc natural d'entrada a la ciutat. Per això, habilitaran l'antiga estació d'autobusos d'Eusebi Estada, que ara mateix és un espai de zona O.R.A. que no té cap altre ús. Així, asseguren, es descongestionarà l'entrada pel Moll Vell.

Per a què els turistes entrin per altres zones, també es reforçarà la línia 1 del bus de l'EMT, que farà una aturada a Jaume III i al passeig Mallorca. Així, els turistes procedents dels creuers podran baixar en aquest punt comercial de la ciutat i no únicament en el Moll Vell.

Per últim, la quinta mesura serà instal·lar panells informatius a peu de carrer que indicaran el número de places lliures dels aparcaments subterranis, si aquests estan complets i quins pàrquings hi ha lliures a altres zones de la ciutat. La finalitat és descongestionar de trànsit la zona del passeig Marítim, quan es col·lapsa i es formen coes per entrar a l'aparcament d'Antoni Maura.

Segons l'equip de govern, la idea de "distribuir els turistes per la ciutat és un objectiu desitjable", que, a més, es contribuirà que "els comerciants, restaurants, bars i altres negocis de la ciutat tinguin l'oportunitat de generar ingressos que provenen del turisme de creuers que ara no tenen".

stats