Cort presenta la guia 'Stop racisme' per erradicar l'odi de la ciutat
Denuncien que és un mal "molt present" a Palma, però que està "poc detectat"
PalmaEl 90% de les situacions de discriminació que existeixen és possible que no siguin denunciades. Així ho sostenen diversos estudis d'arreu del món i que podrien traslladar-se a una ciutat com Palma. El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets cívics, Aligi Molina, ho ha explicat aquest dimarts amb motiu de la presentació de la guia 'Stop racisme', que ha elaborat l'Ajuntament amb la col·laboració d'una vintena d'entitats i serveis.
Aquesta guia segueix les línies d'actuació de la xarxa 'Stop racisme', que el març d'enguany es va formar per treballar de manera coordinada per eliminar i prevenir aquestes formes d'odi. El racisme i la xenofòbia són "molt presents" a Palma i "poc detectats". De fet, segons Cort, el 2016 només se'n van detectar uns 15 casos. A partir d'aquest diagnòstic es va crear un servei específic de la Policia Local, del qual no hi ha encara dades, però s'espera que les deteccions hagin augmentat. La guia disposa de diversos apartats d'informació útil per a tots els ciutadans per tal de fer més visible aquesta problemàtica i que hi hagi més deteccions. També es treballa de manera considerable per prevenir.
Bàrbara Picornell, des de Càritas -una de les entitats que formen part de la xarxa-, ha destacat que cal "poder fer una bona acollida i acompanyament a les persones que siguin víctimes d'aquest tipus de delicte". La guia pot ajudar a corregir les "dificultats" per saber on dirigir-se en cas de patir delictes d'odi o de reivindicar els seus drets. "Acompanyar les persones per empoderar-les, que siguin conscients que tenen un dret", ha continuat.
La tècnica de l'àrea d'Igualtat, Antònia Amengual, ha subratllat que era necessari definir les "pautes per treballar cap a una ciutat més intercultural". Així la guia recull des de definicions conceptuals fins a informació jurídica.