El Govern vol pactar els criteris tècnics per a les curses de muntanya
Primera ronda de contactes amb les entitats esportives
PalmaAquest dijous ha tingut lloc la primera ronda de contactes del Govern amb les entitats esportives de les Illes Balears implicades en les curses de muntanya. En primer lloc, Miquel Mir, director general d'Espais Naturals i Biodiversitat; Carles Gonyalons, director general d'Esports i Joventut, i Joan Noguera, gerent de la Fundació per a l'Esport Balear, s'han reunit amb Xisco Colom, president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, amb l'objectiu de consensuar els criteris tècnics per a l'organització d'aquests esdeveniments esportius.
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ja n'han elaborat un esborrany per facilitar la feina als organitzadors d’aquestes corregudes, amb uns criteris clars i generalitzats per assegurar la sostenibilitat ambiental sense perdre la competitivitat de les proves, ja que també són un al·licient per al turisme. En el cas que la prova es dugui a terme anualment sense canvis de traçat ni d’època, aquest document es podrà presentar simplement adaptat.
Els criteris que es presentaran a les federacions, associacions i promotors interessats estableixen, entre d'altres pautes, que les curses han de transcórrer preferentment per camins consolidats perquè tenen més capacitat de càrrega, que s'han de senyalitzar correctament i que s’ha de disposar d’un pla de neteja. Així mateix, tDirecció General d’Espais Naturals i Biodiversitat
Totes les curses que passin per espais naturals protegits han de rebre el vistiplau de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat. Segons la normativa ambiental, la Conselleria només hi pot informar favorablement quan tingui la certesa que no es produeix un impacte negatiu sobre el medi. En cas de dubte, l’activitat s’ha de subjectar a una avaluació d’impacte ambiental, una passa que la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat intenta evitar per facilitar la tramitació de les competicions.