La dessaladora de Santa Eulària obrirà en dues setmanes després de quatre anys tancada

L’Ajuntament ha aprovat atorgar el permís per connectar el dipòsit que acollirà les aigües dessalades de la planta amb les xarxes municipals que donen servei al mateix poble i a la zona de Roca Llisa

Alguns ajuntaments aposten per canviar les dutxes per netejapeus.
Armando Tur
26/07/2016
2 min

EivissaEl conseller balear de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha anunciat aquest dimarts en una entrevista al tram local del matinal d’IB3 Ràdio que la dessaladora de Santa Eulària podria estar oberta en menys de 15 dies. Així ho ha dit Vidal, qui ha explicat que la dessaladora restava pendent d'un permís de l’Ajuntament de Santa Eulària que, avui mateix, la junta de govern del Consistori ha aprovat, la que ha de permetre connectar el dipòsit que acollirà les aigües dessalades de la planta de Santa Eulària des Riu amb les xarxes municipals que donen servei al mateix poble i a la zona de Roca Llisa.

D’aquesta manera, la dessaladora, de titularitat governamental –després d’haver estat cedida pel Ministeri de Medi Ambient–, podrà començar a funcionar quatre anys després de considerar-se les obres acabades. Tot i les bones notícies, la primera posada en marxa serà “provisional”, i és que només servirà per abastir aquesta zona d’aigua dessalada, però no per donar servei a tota l’illa. Aquest objectiu resta pendent de la interconnexió de les tres dessaladores de l’illa, que “segur que estarà llesta per a l’estiu vinent”, però que podria veure grans avanços “abans que acabi l’any”. D’aquestes obres d’interconnexió, Vidal ha lamentat que estiguessin “aturades” durant la legislatura passada.

Depuradora de Cala Tarida

Vicenç Vidal ha visitat aquest matí la depuradora de Cala Tarida, que “ja està feta” després de set anys d’aturada a les obres. El conseller reconeix que hi ha hagut un “problema de subministrament elèctric” amb la companyia Endesa, però que s’ha decidit solucionar-lo mitjançant un generador. Així, en els propers dies començarà a funcionar una infraestructura que dóna servei a 14.000 habitants en una de les zones més castigades pels problemes d’infraestructures hídriques.

Respecte de l’estat de sequera, el conseller ha recordat que Eivissa “fa tres anys que està en prealerta” i que malgrat que és un “estat normal” que es pot assolir en els mesos d’estiu, es converteix en un problema quan la situació no es regula a l’hivern. Tot i això, Vidal ha volgut posar en valor el que s’ha aconseguit mitjançant el Decret de sequera.

stats