Balears24/11/2016

Dos restaurants de Mallorca obtenen la primera estrella Michelin

L'establiment d'Adrián Quetglas, a Palma, i l'Argos, sota la batuta d'Álvaro Salazar, al Port de Pollença, han accedit al selecte grup de l'elit gastronòmica illenca, que ja inclou 10 establiments

M.r.
i M.r.

PalmaDos restaurants de Mallorca han entrat a l'elit gastronòmica mundial. La que reconeix la Guia Michelin amb les estrelles, que s'han fet públiques aquest dimecres vespre en una gala al Celler de Can Roca, a Girona. L'Adrián Quetglas, del xef del mateix nom i situat a Palma, i l'Argos, sota la batuta d'Adrián Salazar, al Port de Pollença, han estat els dos establiments guardonats amb la selecta distinció de la publicació francesa.

Així, la Guia per a Espanya i Portugal 2017 recull nou restaurants triestrellats, 28 amb dues estrelles i 166 amb una.

El cuiner basc Martin Berasategui s'ha convertit en l'únic cuiner de l'Estat amb dos restaurants guardonats amb tres estrelles, ja que al que du el seu nom, a Guipúscoa, s'hi suma el Lasarte, a Barcelona. Així, s'uneix a la nòmina d'establiments triestrellats de l'Estat que han aconseguit mantenir-se en la posició més alta enguany:

Cargando
No hay anuncios
  • El Celler de Can Roca, dels germans Roca (Girona)
  • Sant Pau, de Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar)
  • Akelare (Sant Sebastià)
  • Arzak (Sant Sebastià)
  • Azurmendi (Larrabetzu, Biscaia)
  • DiverXO (Madrid)
  • Quique Dacosta (Alacant)
  • Martín Berasategui (Lasarte-Oria, Guipúscoa i Barcelona)

Consulta les estrelles Michelin que tenen els restaurants de Catalunya i el País Valencià

Cargando
No hay anuncios

Són cinc els nous restaurants de l'Estat que aconsegueixen la segona estrella:

  • DSTAgE (Madrid)
  • Annua (San Vicente de la Barquera, Cantàbria)
  • El Cenador de Amós (Villaverde de Pontones, Cantàbria)
  • L'Escaleta (Cocentaina)
  • BonAmb (Xàbia)
Cargando
No hay anuncios

L'Adrián Quetglas i l'Argos són dos dels 15 restaurants de l'Estat que han obtingut la primera estrella:

  • Céleri (Barcelona)
  • Xerta (Barcelona)
  • Ca l'Arpa (Banyoles)
  • La Boscana (Bellvís)
  • L'Antic Molí (Ulldecona)
  • A'Barra (Madrid)
  • Gaytán (Madrid)
  • El Invernadero (Collado Mediano, Madrid)
  • Raúl Resino (Benicarló)
  • Sents (Ontinyent)
  • Cobo Vintage (Burgos)
  • Noor (Córdoba)
  • Baluarte (Soria)
Cargando
No hay anuncios

De família mallorquina i nascut a Buenos Aires l'any 1968, Adrián Quetglas compagina actualment la feina a Palma i a Moscú. Format al costat de Marc Fosh, el 2005 va viatjar a Rússia, on ha viscut la darrera dècada. En aquest temps ha dirigit les cuines d'alguns dels restaurants més prestigiosos de Rússia, com el Cipollino, el Doce Uvas, Grand Cru, The Sad, 16th Line. En aquests moments treballa a l'AQ Kitchen, a banda del seu projecte més personal, a Palma.

Per la seva banda, el jove Álvaro Salazar lidera la cuina de l'Argos, resaurant que és a l'hotel La Goleta. Salazar, nascut a Linares, va ser un dels 10 finalistes del concurs San Pellegrino al millor xef jove de 2015.

Cargando
No hay anuncios

Deu restaurants de les Illes amb distinció

Cal destacar que cap dels restaurants que ja tenien la distinció l'ha perduda. Així, amb les dues novetats d'enguany, les Illes ja sumen deu restaurants amb guardó de la Guia, un amb dues estrelles i nou amb una:

  • Zaranda, de Fernando Arellano (Es Capdellà), té dues estrelles
  • Andreu Genestra (Capdepera)
  • Es Molí den Bou (Sa Coma)
  • Es Teix (Deià)
  • Simply Fosh (Palma)
  • Es Fum (Palmanova)
  • Jardín (Port d'Alcúdia)
  • Can Dani (Formentera)