Balears01/10/2014

14 entitats de la comunitat educativa recorden: "No hi ha buit legal, el Decret de Mínims continua en vigor"

El Grup de Treball Unitari manifesta que cal avançar en el coneixement de l'anglès sense que això suposi posar entrebancs a l'ús del català

Mercè Pinya
i Mercè Pinya

PalmaLa suspensió cautelar del TIL per part del TSJIB no ha provocat cap "buit legal", sinó que hi ha normativa a bastament per sustentar els projectes lingüístics dels centres. "Es manté la legislació vigent, és a dir, a més de l'Estatut d'Autonomia i la Llei de normalització lingüística, l'anomenat Decret de Mínims", segons la declaració conjunta que ha emès avui el Grup de Treball Unitari (GTU), que agrupa catorze entitats de la comunitat educativa, entre docents, sindicats, directors, famílies i inspectors.

"Qualsevol projecte lingüístic s'ha de revisar i dissenyar pel propi centre, segons el seu context, en el marc de la seva autonomia", afirmen. Això, a més, sense renunciar "al compromís d'avançar en el coneixement de llengües estrangeres de manera progressiva i consensuada". L'objectiu, asseguren, és que els alumnes, quan finalitzin l'ESO, siguin capaços d'entendre i expressar-se "adequadament almenys en una llengua estrangera, principalment l'anglès, sense que això pugui posar entrebancs a l'ús progressiu del català com a llengua vehicular i de comunicació en l'àmbit de l'ensenyament".

Cargando
No hay anuncios

El Grup de Treball Unitari, que es va reunir ahir horabaixa per posar en comú les consideracions al voltant de les darreres resolucions sobre el TIL, apunta també que les greu mancances del sistema educatiu de les Illes, empitjorades per les retallades, "empitjoraran encara més amb el desenvolupament de la LOMQE", per la qual cosa insten la nova consellera d'Educació, Núria Riera, a treballar "amb un nou equip" per reconduir aquesta situació.