La Generalitat també confon 'Palma de Mallorca' amb la resta de l'illa

El govern català convoca els mitjans a una visita del conseller Raül Romeva "a la fossa de sa Coma, a Palma de Mallorca"

Edifici de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona
Jaume Vinyas
20/07/2017
2 min

PalmaLa confusió entre els topònims 'Palma' i 'Palma de Mallorca' i la tendència a ubicar a la capital actes o esdeveniments que succeeixen a la Part Forana no són exclusives del govern central o de personatges que s'identifiquen amb el nacionalisme espanyol més ranci. La Generalitat de Catalunya ha comès els dos errors en la mateixa frase en una convocatòria adreçada, aquest dijous, als mitjans.

El motiu de la nota és la visita a Mallorca del conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, qui s'entrevistarà amb el vicepresident, Biel Barceló. Posteriorment, tal com diu la nota, es desplaçarà, amb la consellera de Cultura, Fanny Tur, a la "fossa de sa Coma, a Palma de Mallorca".

Titular de la nota de premsa enviada, aquest dijous, per la Generalitat de Catalunya.

Tot i que des del 9 de febrer el topònim de la ciutat és oficialment 'Palma', en virtut d'un acord parlamentari de dia 29 de novembre de l'any passat, el govern català utilitza la denominació que ha defensat el PP en un estira-i-arronsa, amb l'esquerra, que ha durat anys i en el qual, finalment, els populars han llançat la tovallola.

Més incomprensible, en canvi, és l'error de situar la fossa de sa Coma, en realitat a Sant Llorenç del Cardassar, dins Palma, a 61 km. Amb tot, es podria tractar d'un error de transcripció perquè la nota, a l'interior, ja ubica correctament la fossa.

Amb aquesta visita institucional, diu el comunicat, la Generalitat explicarà al Govern la seva experiència en el desenvolupament del Pla d'Identificació Genètica i el Pla de Fosses 2017-19, impulsats pel departament que dirigeix Romeva.

Els dos governs, hi afegeix, establiran un marc de col·laboració per treballar conjuntament en la planificació d'actuacions a sa Coma i "dignificar els milicians morts" en una fossa on s'estima que hi ha soterrats uns 400 cossos de milicians, la majoria catalans.

stats