Balears 18/11/2014

El Govern negocia amb la família Moll per quedar-se drets de l’editorial

MÉS li demana que en compri el fons i doni "la primera bona notícia" a favor del català

Quim Torres
1 min

PalmaEl Govern ha començat a negociar amb la família Moll per intentar quedar-se drets bibliogràfics de l'Editorial Moll, que ha tancat les portes després de 80 anys d'activitat. La consellera d'Educació i Cultura, Núria Riera, ha avançat aquest dimarts al Parlament que el 7 de novembre passat es varen iniciar els contactes amb el responsable de l'editorial, Francesc Moll, amb la finalitat d'assumir els drets d'autor d'obres "de prestigi" perquè "no es perdi aquesta part tan important de patrimoni de Balears.

A preguntes del diputat de MÉS Miquel Àngel Mas, la consellera ha insistit que el Govern cerca conservar l'important fons bibliogràfic de l'Editorial Moll i pretén arribar a un acord sobre la titularitat dels drets amb els responsables d'aquesta empresa perquè aquest patrimoni no es perdi i "formi part de les biblioteques i estigui a disposició dels ciutadans".

Miquel Àngel Mas s'ha mostrat satisfet per l'interès mostrat pel Govern i ha reivindicat que la iniciativa ha sortit de MÉS. El diputat ha advertit que no es tracta d'una editorial qualsevol, sinó que es tracta de "la història de Mallorca dels darrers 80 anys" i ha recordat obres i autors transcendents. "Compri el fons de l'editorial, que està a bon preu", ha apuntat el parlamentari, qui ha demanat que es reparteixi a les biblioteques. "Serà la primera bona notícia a favor del català que tindrem aquesta legislatura", ha sentenciat.

stats