EDUCACIÓ
Balears05/08/2016

El Govern impugnarà les revàlides d’ESO i Batxillerat

Martí March torna a criticar una LOMQE “franquista”

A. Antich / M. Gelabert
i A. Antich / M. Gelabert

PalmaEl Govern no abaixa el cap contra la LOMQE i, ara, pretén impugnar el Reial Decret aprovat fa una setmana pel govern estatal en funcions i que regula les revàlides d’ESO i Batxillerat. De fet, la Conselleria d’Educació ja va fer una primera passa enviant una carta al Ministeri d’Educació en què sol·licitava la convocatòria urgent de la Conferència Sectorial d’Educació.

L’objectiu és paralitzar la mesura. En aquesta direcció, des de la Conselleria de Martí March es considera que la LOMQE “demostra el caràcter segregador que té” i que “envaeix les competències de les comunitats autònomes”. De fet, March va criticar ahir en roda de premsa que “la LOMQE és molt elitista” i “ens porta al franquisme”.

Cargando
No hay anuncios

March va explicar que “el 1970 es va llevar la revàlida, va haver-hi canvis molt moderns per al sistema escolar durant l’època franquista” i que aquesta mesura adoptada per Madrid endarrereix l’evolució fins ara acordada.

De fet, s’ha donat suport al Govern perquè tiri endavant les accions necessàries per impugnar el Decret aprovat a Madrid. “No té en compte el parer de la majoria de membres que integren la Conferència Sectorial d’Educació”, assegura la Conselleria, i afegeix que “ja li han expressat el seu desacord juntament amb la comunitat educativa” .

Cargando
No hay anuncios

Totes les comunitats no governades pel Partit Popular s’han oposat a la LOMQE. Amb el Reial Decret aprovat, ara es preveu que els estudiants que, malgrat que hagin aprovat el curs, no passin l’avaluació final de 4t d’ESO o Batxillerat no obtinguin la titulació. En el cas dels alumnes de Secundària, se’ls obligarà a matricular-se únicament a cicles de formació professional bàsica i, en el cas dels alumnes de Batxillerat, no podran accedir a la universitat ni als ensenyaments artístics superiors. “La revàlida pot afectar molts alumnes”, destacà March, qui afegí que la LOMQE no és positiva i “deixa les comunitats autònomes en mala situació”.

Educació postobligatòria

Cargando
No hay anuncios

March va anunciar que, a principis de setembre, estan previstes reunions amb la comunitat educativa de les Illes. “Estam preocupats perquè tenim una taxa d’educació postobligatòria molt baixa”, advertí March. A més a més, va lamentar la complexitat de realitzar-les. Tot i que l’any vinent no tindran efecte acadèmic, el Govern assegura que es fa difícil gestionar les revàlides per a més de 9.000 alumnes de Secundària i tots els de Batxillerat.

“La societat necessita gent formada”, destacà March, qui ho aprofità per recalcar que cal un pacte per l’educació”. D’aquesta manera, la propera passa del Govern balear és reforçar aquest punt i mantenir contacte amb la resta de comunitats autònomes que reivindiquen l’aturada de la LOMQE i amb la insistència de fer necessari que el govern central escolti les peticions de la majoria de territoris de l’Estat. Aquest curs passat ja es van aturar les revàlides de Primària i el Govern va apostar per un estudi extern de mà de l’IAQSE a partir de les avaluacions dels centres. La comunitat educativa, per part seva, continua demanant determinació contra la llei aprovada pel PP.