Balears06/02/2017

El Govern presenta l'esborrany dels criteris per poder disputar corregudes de muntanya

Les condicions, que s'han elaborat a partir de la 'Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de curses per muntanya en espais protegits', han estat consensuades amb la FEDME

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaL'afició per les corregudes de muntanya no ha fet més que créixer a les Illes Balears els darrers anys. L'èxit d'aquestes proves ha fet que en alguns casos puntuals la massificació es converteixi en un perill per als participants i per al medi ambient que l'acull. Per evitar les conseqüències negatives d'aquestes activitats sobre el medi i garantir-ne la seguretat, el Govern de les Illes vol establir uns criteris tècnics que regulin les condicions sota les quals es poden realitzar aquestes curses.

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, i el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, han presentat aquest dilluns a Menorca les línies generals de l'esborrany dels criteris tècnics per a la realització de corregudes en el medi natural.

Cargando
No hay anuncios

Aquest esborrany defineix les condicions que han de complir les proves per assegurar la conservació de l'espai natural protegit, a més de la documentació que han d'aportar els promotors perquè l'Executiu autonòmic pugui avaluar els impactes o les amenaces que puguin derivar-se sobre les espècies i els hàbitats protegits.

El Govern ha assenyalat en un comunicat que per elaborar els criteris s'ha partit de la "Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de curses per muntanya en espais protegits", d'Europarc Espanya, que ha estat consensuada amb la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), i que confirma els impactes que aquestes pràctiques poden provocar en el medi.

Cargando
No hay anuncios

Els criteris que apareixen a l'esborrany:

Cargando
No hay anuncios
  1. Es recomana lliurar la documentació corresponent amb dos mesos d'antelació a la data programa per a la prova.
  2. Les corregudes han de transcórrer preferentment per camins consolidats, ja que tenen més capacitat de càrrega.
  3. La senyalització ha de ser correcta.
  4. La prova ha de disposar d'un pla de neteja.
  5. La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat ha de donar el vistiplau a totes les corregudes que transcorrin per espais naturals protegits.
  6. El Govern només en pot informar favorablement quan tingui la certesa que no es produeix un impacte negatiu sobre el medi.
  7. En cas de dubte, la realització de la prova quedarà subjecta a la realització d'una avaluació d'impacte ambiental. En aquest sentit, el Govern ha assenyalat que la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat intenta evitar aquesta passa per tal de facilitar la tramitació de les competicions.