GUARDONS

Els guardonats amb els premis Ramon Llull

El Grup Filharmònica de l'Ateneu de Maó.
Ara Balears
13/02/2016
4 min

L’Ateneu de Maó

Una orquestra de premi

Ha ofert més de mil concerts, interpretats per més de quatre-cents músics, i ha aconseguit vertebrar i enaltir els valors musicals de Maó i Menorca i, per extensió, de les Illes Balears. El Grup Filharmònic de l’Ateneu de Maó va nèixer com una petita agrupació de cambra, integrada per músics professionals i ha anat evolucionant al llarg de la seva existència mitjançant la integració d’una coral i una orquestra simfònica en què participen músics amateurs, estudiants i professionals.L’entitat complirà enguany cent anys.

RCE Mallorca

Una escola de valors i talents esportius

Son Bibloni.

L’entitat esportiva que enguany celebra el centenari ha estat premiada per contribuir a promoure els valors esportius de les Illes més enllà de les nostres fronteres. El premi reconeix la tasca del RCE Mallorca “per organitzar una estructura sòlida de formació de valors i talents esportius i crear un espai per al planter i un centre d’entrenament de primer nivell: la Ciutat Esportiva Antonio Asensio, en la qual no sols es formen les joves promeses de les Illes, sinó que també acull importants equips per fer les estades de preparació”.

L’Escola de Turisme d’Eivissa

Tot un referent

Escola de Turisme d'Eivissa

Va ser fundada l’any 1965 com a centre privat reconegut per Enric Ramon Fajarnés i el seu germà Ernest. Quan es varen regularitzar els ensenyaments i les titulacions per exercir càrrecs de responsabilitat a l’empresa turística, decidiren ampliar la docència cap a la preparació dels tècnics de turisme per tal d’oferir als eivissencs la possibilitat d’accedir a la direcció d’empreses turístiques.Actualment, l’Escola continua prestant un gran servei a la societat eivissenca, per a la qual el sector turístic és cabdal, i al seu desenvolupament econòmic.

Fundació Rana (Xarxa d’Ajuda a Nins Abusats)

Àmbit humanitari

Rana

Per la seva contribució al desenvolupament i a la prevenció social. Creada el 2005 per combatre el maltractament i l’abús sexual infantil mitjançant activitats de sensibilització, educació i treball en xarxa.

Teatre Municipal de Manacor

Àmbit cultural

Teatre de Manacor

Organisme autònom de l’Ajuntament de Manacor que promou la cultura, les arts i la correcta ocupació de l’oci mitjançant la gestió i el patrocini de múltiples esdeveniments culturals, educatius i artístics.

Rosa Maria Taberner Ferrer

Àmbit de la recerca

Rosa Maria Taberner

Metgessa de l’Hospital Son Llàtzer, creadora del bloc “Dermapixel”, de formació en dermatologia i amb finalitats docents i divulgatives, que ha format fins a 250.000 metges de tot el món d’una manera pràctica.

Joan Miralles Montserrat

Àmbit lingüístic

Joan Miralles.

Filòleg nascut a Montuïri l’any 1945, catedràtic de llengua catalana de la UIB on ha desenvolupat diverses línies de recerca en lingüística, història local, cultura popular, cuina tradicional i emigració.

Escola Municipal de Mallorquí

Àmbit cultural i artístic

Escola Municipal de Mallorquí

Per la seva contribució a l’ensenyament, la difusió de la llengua catalana i la cultura autòctona des de l’any 1973. Ha ensenyat a llegir i escriure la nostra llengua i a ballar els passos de les danses mallorquines.

Elvira Badia Corbella

Àmbit de l’ensenyament

Elvira Badia

Per la seva trajectòria personal i professional amb la qual ha demostrat la seva vàlua com a professora, directora, inspectora, vicepresidenta del Consell Escolar balear i directora general de Planificació i Centres.

Miquel Ametller Caules

Àmbit artístic

Miquel Ametller

Menorquí nascut el 1938 que va feinejar per les finques que menava son pare, que li va transmetre l’art de glosar que ell ha desenvolupat i ha recuperat. S’ha dedicat a promoure el coneixement de la glosa i el glosat.

Bernat Pons Casals (a títol pòstum)

Àmbit empresarial

Bernat Pons

Industrial d’Alaior nascut l’any 1946, des de ben jove mostrà el seu interès a treballar en la indústria familiar — inicialment era una empresa bijutera, però va acabar reconvertint-se en una fàbrica de frontisses.

Jaume Ferrer Marí

Àmbit cultural i artístic

Jaume Ferrer.

Eivissenc, fundador del centre cultural de Sant Carles de Peralta i promotor cultural. Per la gran contribució que va fer a la difusió de la música clàssica i, especialment, el piano, en l’ambit estatal i internacional.

Francesc Marí Mayans (‘En Xicu d’Es Capri’)

Àmbit empresarial

Formentera

Pioner en el sector turístic a Formentera. Promotor de l’associacionisme local i defensor de les arts tradicionals de pesca, en la modalitat de pescador amb llaüt. Model de promotor i empresari turístic.

stats