RECEPTA
Balears16/07/2016

Guatlla amb figues

M.calent
i M.calent

Ingredient

  • 8 guatlles
  • Braç de porc
  • Panxeta de porc
  • Tòfona
  • Nous
  • Figues seques
  • Figues fresques
  • Moraduix
  • Canyella
  • Vi negre i vi ranci
  • Sucre moreno
  • Ceba i pastanaga
  • Mongetes de careta
  • Sal, pebre bo i oli d’oliva
Cargando
No hay anuncios

Preparació

Desossam les guatlles deixant-les com un llibret. Capolam la carn de porc. Adobam la carn amb les herbes, les espècies, la tòfona, la sal, l’oli d’oliva i un raig de vi ranci. Tallam la figa seca a bocins i l’escaldam dins vi negre al qual haurem afegit un raig de sucre moreno. Afegim les figues escaldades a la carn capolada i nous trossejades. Farcim les guatlles amb la barreja, els donam forma amb l’ajuda d’un film de cuina. Ho courem en ambient humit, a baixa temperatura per un temps prolongat. Remullam les mongetes un mínim de vuit hores. Les coem a l’olla de pressió amb un bon sofregit. En ser cuites les capolam i en feim un puré que posarem bé de saó i tremparem amb oli d’oliva. Rostirem la pell de la guatlla al forn fort, i la servirem sobre un llit de puré de mongetes uns grells de figa fresca i un rajolí de salsa feta amb el suc de cocció de la guatlla. Bon profit!