Enbreu
Balears 21/02/2014

IB3 no té correctors lingüístics des d’octubre de 2013

Els exlingüistes d’IB3 denunciaren ahir en un comunicat que la televisió pública no disposa de servei de correcció lingüística des d’octubre de 2013

Ara Balears
2 min

PalmaDenúncia dels exlingüistes

Els exlingüistes d’IB3 denunciaren ahir en un comunicat que la televisió pública no disposa de servei de correcció lingüística des d’octubre de 2013. Els tres lingüistes que tenia la cadena, i que s’encarregaven de la correcció dels informatius, acabaren les seves “beques” el 31 d’octubre i, segons diuen, aquestes no s’han tornat a convocar. Expliquen que ni l’Institut d’Estudis Baleàrics, que era qui treia les beques, ni els responsables d’IB3 tenen intenció de contractar correctors lingüístics. Però, fa pocs dies, els lingüistes asseguren que han sabut que el Govern està fent moviments per contractar un lingüista per fer feina a IB3 “que tingui clar en tot moment que s’han de potenciar les nostres modalitats”. Els exlingüistes d’IB3 critiquen que no es faci una convocatòria pública i que és contracti per “simpaties”. I demanen que es restableixi el servei lingüístic d’IB3, “de manera neta, justa, transparent, legal i objectiva, i que es convoquin les places públicament. No es pot permetre que es difongui un model de llengua tan migrat i marcadament polititzat”, sentencien.

Per primer pic IB3 tindrà superàvit

La denúncia dels exlingüistes d’IB3, que fou utilitzada pel diputat de MÉS Nel Martí per criticar la gestió del PP al capdavant de la televisió pública, coincidí ahir amb la compareixença del director general de l’ens, José Manuel Ruiz, al Parlament. Ruiz anuncià que la cadena tancarà el 2013 amb un superàvit d’un 1% i haurà deixat el deute de 86 milions d’euros en 5 milions gràcies als mecanismes de pagament als proveïdors activats pel govern central. Ruiz ho va considerar “un fet històric” perquè no havia passat mai.

Crítiques de l’oposició als continguts

Durant la seva compareixença en comissió, Ruiz també anuncià l’estrena d’un nou programa matinal que s’emetrà al mateix temps per la ràdio i la televisió. L’oposició del PSIB criticà que s’hagin eliminat els informatius radiofònics que es feien en desconnexions des de cada illa. Els socialistes, així mateix, qüestionaren els criteris per decidir els continguts informatius d’IB3 i denunciaren que els continguts no reflecteixen la realitat social de les Illes.

stats