Inaugurat el primer parc totalment adaptat i inclusiu de Mallorca

Les instal·lacions es troben a la seu de l'Associació de Paràlisi Cerebral de les Balears, a Marratxí

Un dels gronxadors està adaptat per a cadires de rodes / Aspace
Anna Vidal
09/08/2017
2 min

PalmaL'Associació de Paràlisi Cerebral de les Balears (Aspace) ha inaugurat aquest dimecres a les seves instal·lacions el primer parc totalment adaptat i inclusiu de Mallorca. Es tracta d'un parc de 300 metres quadrats amb una àrea principal de gronxadors, una zona de pícnic i una altra de descans amb ombra natural i arbres. És l'únic d'aquestes característiques a Mallorca, ja que tant els accessos com les infraestructures estan adaptades a les cadires de rodes.

“Hi ha cinc tipus diferents de gronxador per cobrir totes les necessitats i un d'ells permet literalment pujar-hi la cadira de rodes”, ha explicat José Antonio Rodado, president d'Aspace, qui ha estat l'encarregat de tallar la cinta per inaugurar el parc. Rodado ha destacat que, gràcies a aquestes instal·lacions, tots els infants amb discapacitat podran experimentar la sensació de gronxar-se amb total seguretat, “cosa que ens fa a tots iguals”. Així mateix, ha ressaltat que es tracta d'un “recurs per compartir tots”, tant els que tenen alguna discapacitat com els que no, ja que l'objectiu d'Aspace és treballar per una “societat inclusiva”.

A la inauguració hi han assistit representants dels ajuntaments de Palma, Inca i Marratxí / Aspace

A la inauguració, també hi han participat representants de tres municipis de Mallorca (Palma, Inca i Marratxí) perquè, tot i que el centre d'Aspace s'ubica a Marratxí, atén usuaris de tota l'illa. El batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha assenyalat que el parc inclusiu d'Aspace és una manera de reivindicar la igualtat. Per part seva, el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat de Palma, Rodrigo Andrés Romero, ha subratllat la importància de cercar alternatives a l'hora de fer intervencions perquè es facin d'acord amb criteris d'accessibilitat.

Aspace, el centre de referència en paràlisi cerebral de les Balears

L'entitat, creada el 1976 per iniciativa d'una família, treballa per l'autonomia i l'autodeterminació de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats afins, i aplica els darrers avenços terapèutics i tecnològics per al seu desenvolupament en l'àmbit educatiu, social, laboral i sanitari. Disposa d'un servei d'atenció primerenca per a infants de fins a sis anys, una escola concertada d'Educació Especial (Pinyol Vermell), un centre de dia per a majors de 18 anys (Es Siurell), un centre ocupacional (Feim), una residència (Vuit Vents) i altres serveis transversals com oci i esport adaptat, consultes externes o teràpies assistides amb cavalls. Hi treballa un equip de 90 professionals que atén més de 200 usuaris, infants i adults.

stats