El batle, sobre les inundacions del Pla de Sant Jordi: "No tenim solucions màgiques, però ens comprometem a fer-hi feina"

José Hila, acompanyat per diferents regidors de Cort, ha visitat els veïns de la zona

Hila ha estat acompanyat pels regidors Carrió, Truyol, Pastor i Paquier.
M.r.
22/01/2017
2 min

PalmaEl batle de Palma, José Hila, s'ha compromès a treballar per solucionar l'històric problema de les inundacions del Pla de Sant Jordi. La zona torna a estar negada. Res d'estrany per a uns veïns que s'han acostumat a conviure amb una situació causada per la combinació de factors múltiples i complexos.

"És un problema històric. Fa més de trenta anys que s'inunda aquesta zona. No tenim solucions màgiques, però ens comprometem a fer-hi feina per pal·liar la situació", ha assegurat el socialista en la visita que aquest diumenge ha realitzat a la zona.

Hila s'ha compromès amb els veïns de Sant Jordi, la Casa Blanca i s'Aranjassa a treballar, conjuntament amb el Govern de les Illes i el Consell de Mallorca, per trobar solucions. I és que les pluges dels darrers dies no han fet més que agreujar una situació que es repeteix cada vegada que les precipitacions cauen amb força.

El batle ha estat acompanyat per diferents regidors de Cort. Al capdavant, Llorenç Carrió, regidor de Cultura i veí del poble. Neus Truyol, regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal; Angélica Pastor, regidora de Seguretat Ciutadana, i Helena Paquier, regidora de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, han completat una comitiva que ha constatat sobre el terreny la manca de drenatge de la zona. La visita s'ha realitzat després de la que va fer-hi l'oposició del PP fa deu dies, en la qual Marga Duran va criticar la deixadesa de l'equip de govern respecte dels veïns.

Problemes i solucions

La resposta de Cort

Batle i regidors han explicat les actuacions que Cort té previst per pal·liar la situació.

És una problemàtica que no solucionen les 14 bombes de drenatge sobre les quals ha informat Emaya. Els motors funcionen de manera ininterrompuda de maig a setembre i durant els episodis de pluges intenses durant l'hivern, com ha assenyalat l'empresa municipal en un comunicat, però no són suficients. No obstant això, l’empresa municipal demanarà a la Direcció General de Recursos Hídrics, responsable del drenatge i el manteniment dels torrents de la zona, i a la d’Emergències una major implicació en aquest tema.

Truyol, presidenta d'Emaya, ha explicat les mesures amb les quals es treballarà en coordinació amb el Govern i el Consell. En primer lloc, una millora dels protocols de resposta ràpida en casos d'emergència com els d'aquests dies. En segon, treballar en el perfeccionament del drenatge de les carreteres i mesures en matèria urbanística per pal·liar els efectes sobre les zones construïdes. Finalment, en tercer lloc, el desenvolupament d'un projecte d'aprofitament per al consum humà de l'aigua embassada a tota l'àrea del Pla de Sant Jordi.

stats