Balears16/01/2018

El director de l'Oficina Anticorrupció té el sou més alt de l'administració amb 95 mil euros anuals

Jaime Far, que ha promès avui el càrrec, incorporarà 15 persones al seu equip

sabrina vidal
i sabrina vidal

Palma“Com tots sabem, l'ésser humà és l'únic capaç d'enganar i mentir als altres dient o fent el contrari d'allò que pensa”. Amb aquestes paraules ha començat el discurs de presa de possessió del càrrec el nou director de l'Oficina Anticorrupció de Balear, Jaime Far.

Ha explicat que l'Oficina Anticorrupció ocuparia un lloc entre la Sindicatura de Comptes i la Fiscalia de Balears. “La Sindicatura és un òrgan extern que fiscalitza però no persegueix el frau de la despesa pública ni lluita contra la corrupció”, ha assenyalat i, d'altra banda, ha dit que “la Fiscalia es basa, en la majoria dels casos, en els escrits de denúncia de particulars, però normalment no actua d'ofici”.

Cargando
No hay anuncios

L'oficina que ara s'engega incorporarà 15 treballadors i disposa d'un pressupost anual de 500.000 euros. El seu director tindrà el sou més alt de l'Administració Pública, 95.000 euros.

La seva tasca és “anar més enllà en la lluita i la prevenció del frau a l'Administració Pública”, que, segons que explica Far, que de professió és inspector d'hisenda, és “l'altra cara del frau tributari”. L'Oficina Anticorrupció, que s'ubicarà en un despatx del Parlament, vol elaborar “mapes de riscos amb sistemes avançats i eines informàtiques, així com, si escau, amb tècniques forenses”. A més, es farà formació sobre prevenció i investigació per primera vegada a Balears, es treballarà per garantir la protecció dels denunciants i elaborar nous canals de denúncia. A l'agenda més immediata es pretén fixar-hi reunions amb la Fiscalia i la Sindicatura de Comptes.

Cargando
No hay anuncios

Segons que ha explicat Jaime Far en el seu discurs de nomenament, les Naciones Unides aprovaren una convenció contra la corrupció l'any 2003 en la qual s'establia que cada estat garantiria l'existència d'un òrgan o òrgans per prevenir la corrupció.” A l'estat espanyol, es debat actualment en el Parlament una proposició de llei, però fins ara no hi ha cap òrgan, i a escala autonòmica tan sols Catalunya i València tenen una oficina com aquesta”.