PalmaCada curs són gairebé un centenar i treuen una mitjana de 8,5. Es matriculen per realitzar la fase general de Selectivitat en llengua estrangera i escullen l’alemany. Segons dades de la UIB, és, de llarg, la llengua estrangera que té una mitjana més alta a les Proves d’Accés a la Aniversitat (PAU). L’any 2013 la nota se situava en un 8,38, i tot i que el 2014 va baixar fins al 8,15, enguany i l’any passat la nota mitjana va arribar a rondar el 8,5. L’alemany és la segona llengua estrangera més seleccionada a les PAU, seguida del francès. També, cada any, hi ha una desena de persones que s’examinen d’italià o portuguès. Cada any, uns 3.500 alumnes passen la prova d’anglès. La mitjana, però, és molt més baixa en alemany: els darrers quatre anys ha variat del 6,49 a un 5,74. De fet, aquesta darrera convocatòria de juny ha estat la nota més baixa dels darrers cursos.
Les xifres no s’allunyen gaire, però, de les assolides en llengua catalana i llengua castellana, encara que aquestes dues també inclouen la part de literatura, que dificulta seriosament el temari. El cas més curiós, tanmateix, recau en l’assignatura de portuguès: en les convocatòries de juny de 2015 i 2016 només s’hi ha presentat una persona cada any. Els resultats, però, han estat excel·lents: 8 i 10, respectivament.
L’italià té un poc més de quòrum i depèn de si el nombre d’inscrits augmenta o disminueix: com més gent s’hi presenta, més baixa és la nota. Pel que fa al nombre d’alumnes aptes o no aptes, l’anglès és la llengua que mostra més diferències. En concret, aquest 2016 aprovaren l’examen 2.352 persones de les 3.500 inscrites. D’alemany, només un no va aconseguir superar la prova, mentre que de francès en foren tres els suspesos. Les xifres d’aprovats mostren una tendència similar any rere any, i consoliden l’alemany com l’idioma més assequible.