L'exposició itinerant del projecte europeu Life Reusing Posidònia arriba al Casal Solleric de Palma
La mostra que vincula patrimoni, arquitectura i canvi climàtic s'inaugura aquest divendres 24 de novembre a les 19 hores
PalmaA les obres de rehabilitació del Casal Solleric es varen trobar restes de posidònia seca i aquesta anècdota serveix per impulsar ara el projecte Reusing Posidònia tot i que l'any 2010 encara es dubtava de la viabilitat de la recuperació de la posidònia seca com a aïllament a les teulades. De fet, tots els palaus de Palma construïts entre els segles XIV i XVII utilitzaren posidònia seca per protegir els enteixinats (sostres de fusta) i aquesta es troba en perfecte estat de conservació 600 anys després. Ara, el seu ús s'ha recuperat a l'edifici de 14 habitatges de protecció pública a Sant Ferran de Formentera promogut per l'IBAVI, on s'han assajat fórmules per reduir la petjada ecològica dels edificis i se n'ha monitorat el funcionament.
L'edifici de Formentera és una de les activitats del projecte europeu contra el canvi climàtic Life Reusing Posidònia, un projecte de governança mediambiental promogut per l'IBAVI i la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic i que té com a objectiu oferir dades contrastades a totes les administracions amb competències en regulació urbanística o mediambiental (ajuntaments, consells, governs autonòmics, governs estatals i Comissió Europea).
Els indicadors avaluats en aquest projecte han estat el consum d'energia durant la seva vida útil, la contaminació durant el procés de construcció, els residus d'obres i el consum d'aigua. A l'exposició es presenten les conclusions dels estudis realitzats, una mostra que recorrerà les quatre Illes Balears, així com Barcelona, Sevilla, Madrid, Còrsega, Sardenya, Sicília i Creta, i finalitzarà a París el juny del 2018.