Balears 04/05/2015

Marina Mercant requereix modificacions al pla per remolcar el 'Sorrento'

La ministra Ana Pastor: "cal assegurar el trasllat sense risc mediambiental"

Efe
1 min
El Sorrento en flames ahir a l'horabaixa.

PalmaLa direcció general de Marina Mercant ha requerit aquest dilluns a l'armador del 'Sorrento', el vaixell que es va incendiar dimarts de la setmana passada a 18 milles del sud-oest de Mallorca, que inclogui una sèrie d'"aclariments i modificacions" en el pla presentat per remolcar el ferri.

Durant la seva intervenció en el Fòrum Joly de Huelva, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha incidit que la Marina Mercant ha requerit una sèrie de modificacions tendents a "assegurar el trasllat sense risc mediambiental" i ha assenyalat que "en el moment en què l'empresa presenti el pla modificat es donarà l'autorització perquè el ferri vagi al port de Sagunt" , que és el destí que ha sol·licitat l'armador.

Així mateix, ha assenyalat que continuen les tasques d'estabilització de l'embarcació perquè el seu trasllat "no comporti cap tipus de risc".

El pla de remolc presentat per l'empresa propietària del vaixell, el Grup Grimaldi, ha d'explicitar tots els extrems tècnics per traslladar al vaixell abans d'obtenir l'autorització que es requereix per a una operació d'aquestes característiques, ha informat el Ministeri de Foment en un comunicat.

A més, ha de detallar tots els aspectes del remolc, amb especial èmfasi en el relacionat amb la seguretat de l'embarcació.

stats