POBRESA

Més de 150 persones dormen al carrer de manera permanent a Mallorca

426 més ho fan en albergs, segons el primer recompte oficial de persones sense sostre presentat per l'IMAS

La consellera Margalida Puigserver amb els representants de l'Ajuntament de Palma, Càritas, Creu Roja i UIB, durant la presentació de l'estudi.
Montse Terrasa
04/11/2016
2 min

PalmaUn total de 156 persones dormen al carrer i 426 més han d'anar a un alberg perquè no tenen domicili. Aquestes són les xifres que aporta el primer recompte oficial de sense sostre que ha fet l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), presentat aquest divendres.

D'aquestes 582 persones sense domicili, identificades el 18 de març del 2015, la majoria s'han trobat en aquesta situació coincidint amb els anys de crisi econòmica i 50 d'elles tenen problemes mentals greus, segons la informació que té el Servei d'Inclusió Social de l'IMAS.

La major part dels 156 sense sostre viu a Palma i només 21 persones van ser contactades als pobles, principalment a Alcúdia, Santa Margalida i Llucmajor.

A part del recompte, els voluntaris van fer una enquesta als sense sostre, tasca que no va ser fàcil, segons ha explicat un dels tècnics de l'IMAS, a causa dels trastorns mentals que pateixen i al fet que alguns no van voler contestar.

Una altra dada rellevant és que quasi un 60% fa 10 anys (o més) que resideix a la nostra illa, i fins a un 71,3% al·lega que la manca de feina i de diners va ser el principal motiu que els va empènyer al carrer.

A més d'aquestes 156 persones, 426 més tampoc no tenen habitatge, tot i que no dormen al carrer perquè ho fan en alguns dels albergs que hi ha a Mallorca.

Margalida Puigserver, consellera de Benestar i Drets Socials, i presidenta de l'IMAS, ha explicat que a Palma hi ha més gent que dorm al carrer perquè, en part, als pobles encara hi ha més solidaritat entre veïns i el treball en xarxa.

A més a més, ha comentat que a partir d'aquest recompte oficial es podran definir nous recursos per poder atendre aquestes persones. Possibilitar un primer habitatge és una de les prioritats que ha destacat Puigserver.

En aquest estudi hi han col·laborat la UIB, la Creu Roja i Càritas, així com l'Ajuntament de Palma.

stats