Balears18/02/2014

Es mor el forner Miquel Pujol, de l'antic Forn de sa Pelleteria de Palma

S'havia jubilat el juny de 2012, quan va tancar el negoci

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaMiquel Pujol Ferragut, més conegut per Miquel del Forn perquè durant gairebé mig segle va fer ensaïmades, coques, cremadillos i empanades a l'antic Forn de sa Pelleteria, ha mort aquest dimarts a Palma als 66 anys. Pujol es va jubilar el juny de 2012 després de treballar gairebé cada dia des que tenia 16 anys al forn de sa Pelleteria del barri de la Calatrava de Palma, primer a les ordres del seu pare Joan Pujol i a partir de 1963 com a propietari.

El forn, que va tancar quan es va jubilar, funcionava des del 1565, quan era conegut com el Forn den Reixac. En tornar d'Argentina, el 1914, l'avi de Miquel Pujol, Miquel Ferragut, va adquirir el forn que posteriorment va deixar en herència al seu fill Joan, i aquest, finalment a en Miquel, que va aprendre l'ofici de la família i del mestre Antoni Amengual.

Cargando
No hay anuncios

El president José Ramón Bauzá, ha fet públic el condol a la família del forner, premi Ramon Llull des de l'any passat i protagonista del documental 'La vida dolça', fet arran de la clausura del forn. En una nota de premsa, el Govern ha recordat que "Miquel Pujol va fer que el forn arribàs a ser un referent de l'excel·lència gastronòmica tradicional mallorquina" i que "va ser també president del Consell Regulador de l'Ensaïmada l'any 2009".