La Mostra de cuina menorquina arrenca per oferir plats elaborats amb productes autòctons
Diversos restaurants de tota l'illa participen en aquesta iniciativa que promou el producte local a través de receptes tradicionals
CiutadellaEl restaurant Des Port de Ciutadella ha estat l'escenari escollit per presentar la sisena edició de la Mostra de cuina menorquina, un clàssic a l'illa que té un efecte de continuïtat per al sector hostaler després d'una temporada turística, en línies generals, molt satisfactòria. El president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, dependent de CAEB, José Bosch, s'ha mostrat "molt content per dur a terme una acció que afavoreix el producte menorquí de qualitat".
Enguany hi participen un total de 26 restaurants repartits per tota l'illa, exceptuant-ne el municipi d'Alaior, que no hi aporta cap establiment. La Mostra de cuina menorquina es podrà degustar fins al pròxim 1 d'octubre. José Bosch recorda que "és molt important reservar amb antelació. Cada any tenim més clients mallorquins que aprofiten la iniciativa per passar uns dies a la nostra illa". Per part seva, la consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, ha dit que "l'esforç dels restauradors i el fet d'emprar la gastronomia com a vehicle per a la promoció dels productes menorquins s'ha de reconèixer positivament".
Els 26 restaurants posaran a disposició dels clients dos menús: El denominat Degustació amb un preu de 17 euros i el menú Mostra, que oscil·larà entre els 20 als 55 euros per comensal. Entre els plats que s'hi podran assaborir destaca una paella de sípies i gambetes al forn, filet de porc ibèric cuinat a baixa temperatura sobre coca de fulls, ceba caramel·litzada i salsa de tomàquet amb sobrassada o arròs melós de llagosta, entre d'altres.