PARTICIPACIÓ

Els palmesans podran decidir en què invertir un milió d'euros de l'Ajuntament

S'hi poden presentar propostes d'inversions, tant si són obres noves com de manteniment, adquisicions, o per a la realització d'activitats i programes o nous serveis

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i la directora general de l'àrea, Marina Orell.
Ara Balears
09/05/2016
2 min

PalmaEls ciutadans de Palma podran gestionar un milió d'euros dels pressupostos municipals perquè siguin gestionats de manera directa per ells mateixos.

Podran decidir què volen o el que consideren més urgent i pertinent per a la ciutat. Es tracta de la primera vegada que es du a terme aquesta iniciativa, promoguda pel departament de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, amb Eva Frade al capdavant.

La regidora ha apuntat que "volem donar protagonisme als ciutadans i ciutadanes, no només donant-los veu i vot cada quatre anys, sinó també donant-los representació continuada per opinar sobre què feim amb els doblers públics i en quina necessitat és més adequat fer la inversió".

Totes les propostes dels ciutadans seran recollides a partir de dia 16 de maig fins dia 15 de juny. Les poden fer persones individuals i entitats ciutadanes. Les propostes es podran presentar presencialment a les Oficines d'Atenció al Ciutadà, a les sessions presencials a les barriades o telemàticament a través del web www.palma.cat.

S'hi poden presentar propostes d'inversions, tant si són obres noves com de manteniment, adquisicions, o per a la realització d'activitats i programes o nous serveis. Han de fer referència a competències directes de l'Ajuntament, han de ser concretes i avaluables econòmicament i tècnicament, plantejar accions sostenibles i ser inclusives.

Calendari de les propostes

Un cop finalitzat el període de recollida de propostes, una comissió tècnica les estudiarà i farà públiques les propostes acceptades. També es farà públic el llistat de propostes no admeses i el motiu de rebuig.

Posteriorment, entre els dies 20 i 30 de juny es realitzarà una consulta ciutadana per donar suport a les propostes que hagin estat acceptades.

Entre dia 1 de juliol i el 16 de setembre, la comissió tècnica derivarà les propostes amb més suports ciutadans als serveis municipals corresponents per a la seva valoració de viabilitat.

Aquesta comissió informarà sobre la possible execució de les propostes, tant pel que fa a la viabilitat tècnica com econòmica i jurídica, i establirà una xifra pressupostària per a l'execució.

Una vegada fetes les valoracions, entre el 19 i 30 de setembre, es farà una votació final, en què podran participar les persones empadronades a Palma majors de 16 anys, que decidiran les propostes que entraran en el pressupost del següent exercici, segons l'ordre de puntuació i fins a esgotar la dotació del milió d'euros destinat al projecte.

Frade ha afirmat que "se sent molt emocionada" amb aquest procés que ara s'engega i ha apuntat que "aquest primer pressupost participatiu és un projecte pilot que ens ha de servir per fer-ne diagnosi i anar creant el model per a Palma, un model que volem que es consolidi i pugui anar incrementant la seva partida pressupostària".

stats