Urbanisme
Balears12/09/2017

Les peticions de llicències d'obres a Palma ja són superiors als anys precrisi

Cort reforçarà el servei amb més personal per fer front a aquest augment

Anna Vidal
i Anna Vidal

PalmaLes peticions de llicències d'obres a Palma ja són superiors als anys precrisi. Actualment Cort rep al voltant de 7.000 sol·licituds de llicències d'obres majors i menors a l'any, mentre que abans de la crisi aquesta xifra se situava al voltant de les 6.000 sol·licituds. Són dades que ha donat a conèixer el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, durant la roda de premsa posterior al Consell de Gerència d'Urbanisme.

“Tenim poques mans per donar resposta a una situació d'expansió econòmica”, ha assenyalat Hila i, per això, ha anunciat una proposta per reforçar els serveis d'obres i activitats amb l'objectiu de millorar el funcionament per donar una resposta més ràpida i donar llicències i fer inspeccions d'una manera més àgil. Aquesta proposta implica incorporar set persones al servei d'obres (5 arquitectes, 1 TAC i 1 administratiu) “amb l'objectiu clar de donar llicències en tres mesos”, ha destacat Hila. Actualment, depenent del tipus de llicència, el període mitjà és de cinc mesos per a les llicències ordinàries i 18 mesos per a les integrades, que són molt més complexes. “Pensam que ens permetrà millorar el funcionament intern i la tranquil·litat i seguretat dels funcionaris que moltes vegades no donen a l'abast per atendre tantes peticions”, hi ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, Hila ha anunciat que el servei d'activitats es reforçarà amb nou persones (4 enginyers i/o arquitectes, 1 delineant, 2 TAC i 2 administratius) per “donar una empenta” no només a la feina ordinària d'atorgar llicències, sinó també per poder atendre millor les “moltes denúncies ciutadanes”. “En cap cas suposa augmentar les places de l'Ajuntament”, ha precisat el regidor, sinó que es recol·locaran funcionaris i es cobriran places que en el seu moment es varen crear però no estaven cobertes per cap funcionari. En aquest sentit, Hila ha explicat que aquestes places es cobriran mitjançant borsins i que l'únic borsí pendent de crear-se és el d'arquitectes.

El pressupost per cobrir aquestes places sortirà, d'una banda –ha dit el regidor–, d'un excedent de la partida de personal del pressupost d'Urbanisme per valor de 300.000 euros i, de l'altra, de la recaptació d'impostos obtinguda amb les llicències. “Avançar el termini de concessions de llicències suposa avançar la recaptació de taxes d'impostos, això suposarà uns 4 milions d'euros; per tant, pensam que la dotació de places està més que finançada”. La incorporació progressiva d'aquestes persones finalitzaria, segons Hila, durant el primer trimestre del 2018.