La Plataforma Crida carrega contra la Conselleria amb motiu de l'inici del curs
Els docents reclamen mantenir el verd de la protesta amb motiu de la situació "preocupant" que viu l'educació a les Illes, tot i haver entrat en el segon any de legislatura del Govern progressista
PalmaLa Plataforma Crida ha carregat amb duresa contra la Conselleria d'Educació i Universitat amb motiu de l'inici del nou curs escolar. Els docents reclamen mantenir el verd de la protesta per la situació "preocupant" que viu l'educació a les Illes, tot i haver entrat en el segon any de legislatura del Govern progressista.
La Plataforma enumera les problemàtiques que preocupen, tot i les polítiques engegades pel departament encapçalat per Martí March. Així, en un comunicat fet públic aquest divendres, tres dies abans de la tornada dels alumnes a les aules, exposen els 11 motius que els duen a mantenir la lluita verda i reclamen als docents que no abandonin les reivindicacions. "Vols deixar-te estrènyer més?", els demanen.
La millora del pressupost destinat a Educació n'és la queixa principal, així com l'aplicació de la LOMQE. Els docents afirmen que el Govern incomplirà la promesa d'augmentar-lo en un 30% i que les xifres d'enguany no suposaran una millora respecte del 2015.
Els docents destaquen que han de fer front a ràtios d'alumne per aula fora de la llei. A més, critiquen amb duresa l'aprovació del Decret de llengües, basat en l'autonomia dels centres. Segons destaquen, el decret fomenta la "desigultat" entre els centres educatius.
La Plataforma també afirma que el Govern ha efectuat "una aposta ferma i clara per l'escola privada i concertada". A més, critiquen "la manca d'obertura a la participació democràtica de tota la comunitat educativa en la gestió dels centres educatius i en l'activació dels consells escolars participatius", la "manca d'un pla integral per posar fre al fracàs escolar", l'absència "d'una aposta per l'educació laica" i la manca de suport a l'alumnat amb necessitats educatives especial. Finalment, es queixen de la manca de professorat i d'infraestructures.
Així, demanen que es paralitzi l'aplicació de la LOMQE i del Decret de llengües, una aposta ferma pel català i destinar el 0,7% del PIB a l'Educació.