Balears31/05/2016

Pons no tanca la porta a megaparcs fotovoltaics i s'empara en els objectius europeus de generació de renovables

El conseller de Territori, Mobilitat i Energia reconeix que, amb la normativa actual, només són rendibles les grans infraestructures

Jaume Vinyas
i Jaume Vinyas

PalmaEl Govern no s'oposa frontalment a macroprojectes relacionats amb les energies renovables com els parcs fotovoltaics de cap Blanc, a Llucmajorcap BlancLlucmajor, i Santa Cirga, a ManacorSanta CirgaManacor. En resposta a una pregunta de control parlamentari de Podem, el conseller de Territori, Mobilitat i Energia, Marc Pons, ha suggerit que els megaparcs poden ser una solució a la necessitat de complir amb l'objectiu europeu de generar un 20% de l'energia que es consumeix a partir de renovables, l'any 2020. Balears, ha afegit, es troba molt allunyada d'aquest objectiu (actualment no arriba ni al 3%). Per tant, ha demanat, "una reflexió" sobre com es podria "incrementar la producció sense malbaratar territori" i, a la vegada, "impulsar alguns projectes que siguin convenients per a la societat".

"Què passa amb els grans parcs? Que són els únics, malauradament, que surten rendibles. Què feim?", s'ha demanat Pons al ple. En aquest sentit, ha anunciat que la setmana vinent viatjarà a Madrid i exigirà al Ministeri que prengui mesures per facilitar que les petites infraestructures també siguin viables econòmicament.

Cargando
No hay anuncios

Amb tot, ha advertit, fins que no hi hagi un canvi de normativa, el Govern ha de ser "legal". Per tant, ha conclòs, "en funció de les normatives decidirem". Pons ha finalitzat la seva intervenció recalcant el compromís d'assolir l'objectiu del 20% en generació d'energies netes.

Pons ha destacat el paquet de mesures per fomentar l'autoconsum, aprovat divendres passat al Consell de Govern, però ja ha deixat ben clar que "l'autoconsum no bastarà".