Els restauradors de Menorca reiteren el seu desacord amb el conveni d'hostaleria
Consideren que l'acord tan sols beneficia les grans cadenes hoteleres mallorquines i creuen que la solució exigeix diferenciar les realitats entre ambdues illes
CiutadellaIndignació a l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca pel conveni que varen signar fa uns mesos a Palma els sindicats i la patronal. El president de l'entitat dependent de la CAEB, José Bosch, insisteix a advertir "de les greus conseqüències que tindrà per a la restauració aquest conveni, que és una realitat gràcies a les grans cadenes hoteleres menorquines. A Menorca, ni els hotelers ni els hostalers estam a favor d'unes condicions que condemnen l'activitat econòmica". Per a Bosch, l'entrada en vigor durant el mes de gener del conveni és una de les pitjors notícies d'aquest començament d'any.
El president de l'Associació assegura que "els treballadors ja veuran un augment en les seves nòmines, que en els pròxims quatre anys pujarà un 20%. Molts establiments de Menorca no podran assumir el cost, no podran mantenir els empleats i alguns decidiran tancar les portes". De fet, José Bosch avala un encariment dels preus, ja que recorda que "hem començat l'any nou pagant més diners a proveïdors, pagant l'electricitat i pagant impostos. No podem continuar amb aquest ritme perquè no és real".
Bosch comenta que "a Ciutadella es pot fer un menú de qualitat a preus molt baixos pels productes que s'empren en l'elaboració de l'àpat. Feim feina amb preus extremadament ajustats i costa molt treure marge de benefici en un menú". D'altra banda, els restauradors de la zona de Ponent estan molt satisfets amb el comportament dels clients durant les festes nadalenques. En aquest sentit, Bosch destaca que "la facturació respon a unes xifres semblants a les que es van obtenir l'any passat. La mitjana per comensal és la mateixa, uns 30 euros".