Els restaurants de Menorca s'omplen pels dinars i sopars d'empresa
Els establiments encaren un cap de setmana en què confien mantenir la facturació registrada l'any passat tot i que la mitjana de despesa per comensal es manté al voltant dels 30 euros
CiutadellaEl sector hostaler de Menorca espera aquest pròxim cap de setmana amb il·lusió i optimisme, ja que són uns dies de màxima intensitat laboral. El principal motiu d'aquest increment de feina són els dinars i sopars grupals. La celebració de les festes nadalenques és l'excusa perfecta per reunir en una mateixa taula els companys de l'empresa o fer altres activitats.
El president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, depenent de la CAEB, José Bosch, explica que "la majoria dels establiments tenen els espais reservats des de principi de mes. Sempre queda algun restaurant que podria acollir un dinar o un sopar d'aquestes característiques, però és difícil perquè parlam de taules de 30 o 40 persones". De totes maneres, Bosch assegura que "el volum de facturació o de negoci serà similar al que es va registrar l'any passat. La mitjana per comensal oscil·la entre els 25 i els 30 euros i la modalitat del menú tancat s'ha implantat del tot en qualsevol trobada de grup".
Les dues principals ciutats de Menorca, Ciutadella i Maó, s'ompliran aquest cap de setmana de gent procedent d'altres municipis. Els bars de copes també faran el seu agost particular. A més, el president de la patronal restauradora diu que "les dates no són les més idònies perquè cauen en cap de setmana. Preferim que els àpats nadalencs se celebrin entre setmana, atès que així també s'aprofiten els caps de setmana. Malgrat tot, no ens podem queixar. Els dies de Nadal la gent sol quedar-se a casa, però la nit de cap d'any no".