Salut detecta toxina botulínica en pots de mongetes venudes a Eivissa i Manacor

El Centre Nacional d'Alimentació de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ho ha confirmat

Les conserves casolanes són un dels aliments que poden provocar botulisme, tot i que és una infecció molt poc habitual.
Efe
04/07/2016
1 min

PalmaLa Direcció General de Salut Pública ha assenyalat que s'ha confirmat la presència de la toxina butolítica en un lot de mongeta blanca cuita de la marca Bonpreu que va ser distribuït a Eivissa i Manacor i ha realitzat una crida urgent a la població perquè s'abstinguin de consumir-ne.

El Centre Nacional d'Alimentació de l'Agència espanyola de consum, seguretat alimentària i nutrició (Aecosan) ha confirmat aquest dilluns la presència de toxina butolínica en el lot L-146-16 de mongeta blanca cuita de la marca Bonpreu, envasat per Germans Cuevas, en pot de vidre de 400 grams, amb data de consum preferent del 31 de desembre de 2021 i distribuït a Balears sota la marca IFA Eliges, ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

Aquest producte s'ha repartit a Eivissa i Manacor i, tot i que va ser retirat dels supermercats la setmana passada, hi ha envasos no localitzats en mans de consumidors, per la qual cosa la Direcció General de Salut Pública ha fet una crida urgent a la població perquè s'abstingui de consumir-los.

Es recomana retornar l'envàs a l'establiment on ha estat adquirit.

Si ja s'han menjat i els consumidors presenten manifestacions digestives, oculars o fatiga, han d'acudir al servei d'urgències.

Salut ha recordat que dos bombers han estat hospitalitzats a Girona després de compartir un menjar en la qual era present aquest producte.

stats