Salut tanca 23 restaurants i obre 97 expedients durant la campanya d'estiu
Tots els locals precintats són de Mallorca
PalmaEl departament de Salut Pública de la Conselleria de Salut va suspendre l'activitat de 23 establiments de restauració de Mallorca i va obrir 97 expedients sancionadors a les Illes Balears en ocasió de la passada campanya d'estiu.
En total, aquest departament va realitzar 1.907 inspeccions en establiments de restauració entre l'1 de juny i el 14 d'octubre, coincidint amb la temporada alta.
De les 1.907 inspeccions, un 57,85% dels establiments, en concret 1.103, presentaven algun incompliment de la normativa, la major part relacionat amb deficiències estructurals de les dependències o falta d'higiene, d'informació sobre al·lergògens i de formació dels treballadors.
Les inspeccions van tenir lloc a restaurants, bars, cafeteries i altres establiments d'alimentació de les Illes, com hotels i residències.
Per illes, es van dur a terme 1.185 inspeccions a Mallorca, 235 a Menorca i 487 a Eivissa i Formentera.
En ocasió d'aquests controls, els tècnics van valorar qüestions relacionades com la conservació dels aliments, els processos de manipulació i elaboració, les condicions físiques del local, la qualificació del personal, la informació facilitada al consumidor i la traçabilitat dels productes.
Tots els locals precintats, a Mallorca
A Mallorca hi va haver 755 establiments que van incórrer en algun incompliment o deficiència (63,7%) i es van iniciar 79 expedients sancionadors.
Precisament, totes les suspensions d'activitat es van efectuar a Mallorca i, ara per ara, encara romanen tancats 3 locals fins que esmenin totes les deficiències.
A Menorca, el 36,6% dels 235 establiments inspeccionats, en concret 86, presentaven algun incompliment i es van iniciar 8 expedients sancionadors.
A Eivissa i Formentera van ser inspeccionats 487 establiments i un 53,8% (262 establiments) van incomplir la normativa de seguretat alimentària i es van obrir 10 expedients sancionadors.