Salut tanca 23 restaurants i obre 97 expedients durant la campanya d'estiu
Tots els locals precintats són de Mallorca
![Un dels locals precintats.](https://static1.ara.cat/clip/cd262eb6-ef49-4878-90bb-593df712bfb9_16-9-aspect-ratio_default_0.jpg)
PalmaEl departament de Salut Pública de la Conselleria de Salut va suspendre l'activitat de 23 establiments de restauració de Mallorca i va obrir 97 expedients sancionadors a les Illes Balears en ocasió de la passada campanya d'estiu.
En total, aquest departament va realitzar 1.907 inspeccions en establiments de restauració entre l'1 de juny i el 14 d'octubre, coincidint amb la temporada alta.
De les 1.907 inspeccions, un 57,85% dels establiments, en concret 1.103, presentaven algun incompliment de la normativa, la major part relacionat amb deficiències estructurals de les dependències o falta d'higiene, d'informació sobre al·lergògens i de formació dels treballadors.
Les inspeccions van tenir lloc a restaurants, bars, cafeteries i altres establiments d'alimentació de les Illes, com hotels i residències.
Per illes, es van dur a terme 1.185 inspeccions a Mallorca, 235 a Menorca i 487 a Eivissa i Formentera.
En ocasió d'aquests controls, els tècnics van valorar qüestions relacionades com la conservació dels aliments, els processos de manipulació i elaboració, les condicions físiques del local, la qualificació del personal, la informació facilitada al consumidor i la traçabilitat dels productes.
Tots els locals precintats, a Mallorca
A Mallorca hi va haver 755 establiments que van incórrer en algun incompliment o deficiència (63,7%) i es van iniciar 79 expedients sancionadors.
Precisament, totes les suspensions d'activitat es van efectuar a Mallorca i, ara per ara, encara romanen tancats 3 locals fins que esmenin totes les deficiències.
A Menorca, el 36,6% dels 235 establiments inspeccionats, en concret 86, presentaven algun incompliment i es van iniciar 8 expedients sancionadors.
A Eivissa i Formentera van ser inspeccionats 487 establiments i un 53,8% (262 establiments) van incomplir la normativa de seguretat alimentària i es van obrir 10 expedients sancionadors.