Els plats típics de Sant Joan surten al carrer de la mà de Fra Roger
Les demostracions es duran a terme a Ciutadella els pròxims quatre dissabtes
CiutadellaDimarts passat va començar l'exposició 'Calidoscopi. Mirades d'una festa', una iniciativa que té com a finalitat donar a conèixer els diferents aspectes que configuren les festes de Sant Joan. Ara, amb la col·laboració de l'associació gastronòmica i cultural Fra Roger, es posen en marxa un seguit de demostracions culinàries per presentar els plats més típics per aquesta festa a Ciutadella.
Cada matí durant els quatre dissabtes vinents es degustarà un plat tradicional de Sant Joan. Aquest dissabte serà el torn per Bep Al·lès i les 'pilotes amb salsa d'avellanes'. Per dissabte 28 serà el torn per a les germanes clarisses del convent de Sant Clara amb la recepta del 'menjar blanc'. Per al 4 de juny la demostració girarà entorn els 'dolços i confits', a càrrec de Llorenç Coll, de la Pastisseria Moll. I el darrer tast el durà a terme responsables del Forn Curniola amb tot un clàssic 'ensaïmada i xocolata'.
A més, des de l'organització també es demana a tots aquells amants de la gastronomia que enviïn les receptes típiques de Sant Joan. Per recopilar-les s'ha habilitat el correu electrònic calidoscopisantjoan@gmail.com. Totes les demostracions es faran els dissabtes a les 11 hores a la placeta del Roser, excepte la de 'menjar blanc' que tindrà com escenari el convent de Santa Clara. L'activitat és gratuïta i oberta a tot el públic.